DEL

En uke før påske kunne to fornøyde redere fra Hønseby på Seiland sette kursen mot hjemmehavnen i Finnmark med sitt splitter nye og velutrustede 115 fot store kystfartøy, MS Solværskjær. Fra byggearbeidene startet ved verftet i Polen og frem til nybygget ble overlevert fra Larsnes Mek. Verksted AS, har det ikke gått mer enn 13 måneder. Rederne er meget tilfreds med både byggetid og resultat. Prislappen på under 75 millioner kroner, synes de heller ikke er noe å si på.


( 15.04.2009 )

[raw]

Det er Seiland Kystfiske AS som eier nye Solværskjær, som er en kombinert snurper/snurrevadbåt. Nybygget er fullstrukturert med en faktor på to på lodde, torsk og sild. Når det gjelder seien er kvotefaktoren på 2,5. Fartøyet har ikke rettigheter på nordsjøsild og makrell.

 

Nye Solværskjær like før ferdigstillelse, liggende ved kai hos Larsnes Mek. Verksted AS.

 

I følge skipper og medeier Leif Jonny Isaksen, er det inntektene fra seien som skal kompensere for manglende inntekter fra de to nevnte artene. Solværskjær er for øvrig det første, større nybygg som er overlevert et rederi i Finnmark siden 2002, og i fiskerinæringen er det store forventninger til fartøyet.

 

Du kan lese med om Seiland Kystfiske sitt nybygg i kommende utgave av Kystmagasinet, som gis ut i disse dager.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.