Ole Elvan ble i mars overlevert fra Blokken Skipsverft til Andenes Kystfi ske på Andenes. Nybygget har tatt to år å fullføre fra første strek ble satt på tegnebrettet til overlevering.

Nye Ole Elvan ble overlevert til Andenes Kystfiske AS fra Blokken Skipsverft i mars. Fiskebåten, som er bygget i aluminium, er verftets bygg nummer 15 og er hittil den største båten som er bygget i Blokken. Mot slutten av 2016 leverte verftet sitt første nybygg, Oma (nå Brattholm), på nesten 30 år. I løpet av de siste fire årene har fem nybygg sett dagens lys fra Blokken.

Styrehus med romslig plass for skipper og medeier Kai Elvan, som har tatt plass i skipperstolen. Her finnes alt nødvendig navigasjon og maritim elektronikk.

Utfordringer

-Det er en stor dag for oss her i Blokken, og endelig kan vi overlevere Ole Elvan til Andenes Kystfiske AS. Det å endelig kunne se resultatet på prosjektet, som startet på tegnebrettet for over to år siden, gjør oss både stolt og glad, heter det i en uttalelse fra verftet da fiskebåten ble overlevert. De legger ikke skjul på at prosjektet har gitt noen utfordringer underveis, både med tanke på design, tekniske løsninger og ikke minst at fartøyet ble bestemt forlenget underveis i byggeprosessen.

Dekksutstyr er levert av Lofoten Hydraulikk, SMV og HS Marine. FOTO: LOFOTEN HYDRAULIKK.

Fartøyet ble opprinnelig bestilt som 14,99 meter, men rederiet ønsket å forlenge fartøyet med 3,50 meter. Dermed endte den totale lengden på 18,50 meter.

-Men med hjelp av dyktige fagfolk, gode leverandører og et godt samarbeid med dyktige folk i rederiet som vet hva de vil ha, har vi fått levert en flott og effektiv båt med mange innovative løsninger, skriver verftet videre. Nye Ole Elvan skal i hovedsak drive snurrevadfiske.

Flere nybygg

Blokken Skipsverft vil også i fremtiden satse på nybygg, og har innen kort tid utarbeidet konsepter på nybygg i alle fartøystørrelser fra 10,99 og opp til 21 meter. Båtene vil bli bygget etter eget design, og ved mest mulig bruk av lokale leverandører.

Verftet har gjennom de siste fem årene gjort seg noen kostbare, men lærerike erfaringer når det gjelder nybygg. Likevel har de tro på at satsingen er riktig og viktig for den lokaleverdiskapningen. De har også styrket sin kompetanse innen service, vedlikehold og ombygging av eksisterende fartøy, både innen fiskeri, havbruk og annen maritim næring.

Motor kommer fra Nogva Motorfabrikk og er av type Scania DI16.

Motor og utstyr

Denne nyeste fiskebåten er utstyrt med en Scania DI16 hovedmotor, som har ytelse på 700 hk og gir en marsjfart på 8-9 knop, samt to generatorer. Alt er levert av Nogva Motorfabrikk AS. Girsystem, type G307, og propellanlegg, er levert av Finnøy Gir og Propeller AS. To thrustere, med ytelse på 160 hk og 80 hk, er levert av PMH AS. På dekket er det montert to kraner av type HS Marine; en AK 7 og en AK 10, begge levert av Lofoten Hydraulikk AS. Lofoten Hydraulikk har også levert Sekkedavit.

Oppholdsrom med komfortable og stilige møbler.

Vinsjer kommer fra SMV AS, pumpepakke fra Ydra AS og RSW-anlegg er levert av Kuldeteknisk AS. Fabrikken om bord er utviklet og montert av Latech AS. Sikkerhetsutstyr, som livbåter og brannslukkingsutstyr, er levert av Carl Stahl, mens R. Stahl Tranberg har levert lanterner og kontroller.

Bysse med koketopp og ovn, kjøleskap og benkeplass i stilig design.

Innredning

Styrhuset er romslig og har alt av nødvendig navigasjonsutstyr og maritim elektronikk, som er levert av Larsen Elcom AS. Styrhusstoler av type Recaroo og er levert av Brødrene Hukkelberg, dører fra Libra-Plast AS og vinduer fra Ertec AS. Verftet selv har stått for innredningsarbeidet, mens møblement kommer fra verftet selv og R&M Ship Interior AS.

Fabrikken er utviklet, levert og montert av Latech AS.

Messe og oppholdsrom har møbler i tidsriktig design og farger, og i byssen er det gode muligheter for tilberedning av livsviktig føde. Båten har køyeplass til fem, med en tomannslugar og tre enmannslugarer, toalett og bad med dusj ligger under styrhusdekket. Elektrisk installasjon er gjort av Acel AS, mens verftet selv har stått for rør og installasjon.

Elektrisk installasjon er utført av Acel AS.