Christoffer Svennes (26) fra Hvaler har investert i ny reketråler. Båten ble døpt ved losstasjonen på Hvaler.

Tidligere i vinter var han i Hanstholm på nordvestkysten av Danmark og hentet en 17,5 meter lang stålbåt. Båten, som er bygd i 2002, har vært brukt som fisketråler. Derfor måtte han gjøre noe omrigging, slik at den ble klargjort for rekefiske. Dette gjorde han hos Engelsviken Slipp AS i Engelsviken. Båten ble døpt ved losstasjonen på Hvaler, med 40-50 skuelystne besøkende til stede. Navnet Eli R tar han med fra sin forrige båt til nyervervelsen.

INVESTERER

Christoffer Svennes (26) har vært i Hanstholm, Danmark, og kjøpt seg ny reketråler. Arkivfoto: Alf Fagerheim

Rigget for dobbeltrål

-Båten er rigget for dobbeltrål, noe som gjør at vi blir en del mer effektive. Det er dessuten stor kapasitet i lasterom, som er fint siden planen er å drive litt kombinert fiske etter både kreps, reker og fisk, forteller han.

Foreløpig har han samme kvotene som på sin forrige båt, men forteller at han jobber med å få kjøpt noe mer rekekvoter. Sist vinter kjøpte han strukturkvote, som hjalp på omsetningen. Da kunne han fortelle at det var vanskelig å få tak i rekekvoter ettersom det er få kvoter som omsettes og mange om beinet.

ELI R

Dette er andre reketråler for Svennes. Navnet Eli R har han tatt med videre.

Valgte siste alternativ

For to år siden kjøpte Christoffer Svennes sin egen reketråler, en 45,5 fot stor trebåt, bygd i 1984, som han døpte Eli R. Svennes gikk lenge med planer om å investere i en nyere båt. Enten bygge helt ny, eller kjøpe en brukt båt av nyere modell. Det ble det siste alternativet.

-Grunnen til at vi kjøpte denne var at den passet godt til det fisket vi driver, og vedlikeholdet på båten hadde vært meget bra. Å kjøpe denne brukt ble vesentlig billigere enn å bygge ny, forteller Svennes, som eier båten sammen med Jan Gunnarsen. Kaiplass har de ved Fjordfisk AS i Utgårdskilen, og leverer rekefangstene til anlegget der.