Båt og Motorservice har overlevert MS Geitingen (bygg nr. 51) til Tor Bjarne Stabell v/Printo AS i Havøysund. Dette er en splitter ny og godt utrustet sjark i aluminium med hovedmålene 10,98 x 4,7 meter. Samtidig med at reder fikk overlevert dette siste nybygget la han inn bestilling på enda et nytt fartøy av samme type, som vil bli overlevert i desember 2020.

Byggeverftet i Rørvik i Trøndelag er godt fornøyd med utviklingen og det nye oppdraget, og de ser lyst på fremtiden. Båt og Motorservice er et båtbyggeri som i hovedsak driver med nybygg og reparasjoner av båter i aluminium til fiskeri og havbruk. Det siste overleverte fiskefartøyet til Pinto AS er designet av Marin Design, og er i sin helhet bygget av Båt og Motorsservice.

MS Geitingen er rigget for lineog teinefiske, men skal primært brukes til linefiske etter hyse i Øst-Finnmark. Det er veldig gode bekvemmeligheter om bord til en sjark å være, med messe for tre personer. Videre finnes det to lugarer for samme antall. Her er det også dusj, toalett og vaskerom. Styrehuset har god bredde, med 360 graders utsikt.

Nybygget har et lasterom på hele 22 kubikk, og en hovedmotor fra Nogva Scania på 300 hk sørger for krefter i rikelig monn. Gir og propell er også av typen Nogva, mens sidepropeller kommer fra Petter Marine AS. Generator er levert av JB System, mens elektronikken er levert av fra Navteq.

Aluminiumen som er brukt som materiale i båten er levert av Bjarne Hopen Verksted. Videre kan det nevnes at Viteq står for el-installasjon, dekkskran er levert av Truck tek, dekksutrustning fra Lorentzen Hydraulikk og Båt og Motorservice, skipsvindu fra Ertec, skipsdører fra Libra-plast, hydraulikk fra Lorentzen Hydraulikk mens Odd Strand, Ytre Namdal Snkkeri og Båt og Motorservice har stått for innredning.