«Skarsfjord» er det første nybygget som er levert fra Slipen Mekaniske AS i Sandnessjøen på 13 år. Det kombinerte snurrevad/notfartøyet ble overlevert sin eier, Meløyfjord Fiskeriselskap ved...

M/S «Skarsfjord» er 12,99 m langt og 6,0 meter bredt, og er rigget for snurrevad og not. Det er bygget for en besetning på seks personer, fordelt på tre tomannslugarer. Fartøyet er produsert i Aluminium basert på tegninger fra Marine Design AS.

Sjøsetting.

Dekksmaskineri består av to kombivinsjer, nothaler, ringnål, leggerull, capstan og ankervinsj, samt et hydraulikkanlegg, levert av Lorentzen Hydraulikk AS, Kraner er levert av Meydam. Hovedmotor består av en Deutz 1015 MC, 383 kW, hjelpemotorer av type Deutz 1013MC, 167 Kva og SBA Marine 21 Kva, levert av Frydenbø Industri AS. Gir og propelleranlegg er levert av Finnøy Gir og Propeller AS. Maling er av type International, og fartøyet er forberedt for å kunne føre levende fisk.

Glimt fra et velutstyrt styrehus.

Bysse og salong.

Hydrauliske sidepropeller foran er på 50 hk og bak på 80 hk, levert av Nik. Haugrønning AS. Elektro er utført av Sinus AS, og elektronikkpakke er levert av firma Arne Bjørnvold AS. Innredningsarbeidene er levert av Maritime Montering AS.

Fartøyet er verftets første nybygg på 13 år. Det ble etter levering av verftets bygg nr. 65 – en fabrikktråler for New Zealand, bestemt å satse utelukkende på reparasjonsarbeid. Denne bestemmelsen ble omgjort i forbindelse med byggingen av «Skarsfjord». Verftet hadde et ønske om å ivareta nybyggerkompetansen i bedriften når flere av de erfarne skipsbyggerne nærmer seg pensjonsalder. «Skarsfjord» har vært et interessant prosjekt og verftet har vært svært godt fornøyd med det gode samarbeidet med rederi i byggetiden. Verftet jobber nå med flere interessante prosjekter i dette segmentet og kanskje kommer det flere, heter det i en uttale fra verftet.