Nye Kapella er blitt en allsidig kystsjark med stor lastekapasitet.

Grovfjord Båtbyggeri overleverte i mai sitt byggenummer 54 til kystfiskerederiet Gadd Holding AS fra Sørreisa. Selskapet eies av Halgeir Otto Angell, Bianca Angell og Mark Filip Angell. Den godt kjennbare gule kystsjarken har fått navnet Kapella, og er designet av Harstad-selskapet NSK Ship Design. Rederiets forrige kystsjark med samme navnet ble solgt allerede i 2019. Nye Kapella er lik verftets forrige bygg, H Larsen, som ble levert til Botnhamn like før jul i fjor.

Dette er en allsidig kystsjark med lengde på 12,99 meter. Fartøyet er rigget for garn og snurrevad, og har en stor lastekapasitet på 53 m³. Dekksutstyr som vinsjer, capstan, nothaler, notlegger, garnhaler og garngreier er levert av Lorentzen Hydraulikk AS fra Kabelvåg og dekkskran fra Damgaard Fishing. Bløggeog sløyelinje med bedøver kommer fra Latech AS, mens kjølesystem er fra Proff Kulde. Kjølesystemet er et RSW-anlegg av type CO2PRO som benytter sjøvann for å kjøle ned fangsten.

Nogva Motorfabrikk AS har levert hovedmotor, gir og propellanlegg. Motoren er av typen Scania DI13, med maks ytelse på 500 HK og 1800 omdreininger per minutt. Det gir marsjfart på rundt 9 knop. Sidepropellene er levert av Sleipner Motor. Det er montert et Scania EMS kontrollsystem på motoren, som skal overvåke motorens systemer, sørge for lavest mulig forbruk og renest mulig eksos.

All elektrisk installasjon og elektriske systemløsninger er gjort av Acel AS, mens navigasjonsog kommunikasjonsutstyr, ekkolodd og fangstdag er levert av Nautikk Elektronikk AS. Flomlys og bauglys kommer fra Luminell. Det er køyeplass til fire, men etter sigende skal den driftes med et mannskap på to. Ellers er nybygget utstyrt med en liten bysse og messe med god plass til fire personer. Styrhuset er for øvrig innredet med komfortable skipperstoler fra AluDesign. Verftet har allerede flere nybygg i ordreboken, blant annet en 10,99 meter stor snurrevadbåt og en 14,99 metring. Sistnevnte blir nye Snarsetværing, som etter planen skal leveres neste år.