Bjørn Andersen fra Helligvær har overtatt sin nye Selfa Speedsjark 32’.MK Margrunn ble overlevert fra Selfa Arctic Trondheim AS, og dette var båtprodusentens andre nybygg til Helligvær på en måned.


( 11.02.2008 )


[raw]

Båten er bygget etter norske regler for merkeregisterte fiskefartøy over seks meter. Krengeprøve og stabilitetsrapporten viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske. Toppfart for nybåten er 27,2 knop, mens normal marsjfart er beregnet til 20 knop.

 

Dekkslengde på styrbord side er nesten seks meter, og arealet på hele akterdekket er på 16 kvadratmeter. Romluken er så stor at det kan lastes og losses ni containere fra det syv kubikkmeter store vanntette lasterommet.

 

Fartøyet har i tillegg til lasterommet et separat rom i hekkforlengelsen.

 

Motoranlegget er levert av Yanmar, og består av følgende: Yanmar 6LYAM-STP 340 hk v/3.300 o/min, Twin Disc MG-5050A med sluregear og kraftuttak til hydraulikkpumpen. West Mekan propelleranlegg, Radice fast propell fra Sleipner. Motoren har våt eksos.

 

MK Margrunn har en 800 kg Lorentzen linekveiler om bord. Sleipner hydraulisk sidepropeller i baug styres med trinnløs hastighet fra konsoll, oppe under tak på akterdekk. Båten har tre tilkoblinger for juksamaskiner. Når det gjelder innredningen er den lys og åpen, med skipsdørk montert i lugar og styrehus. Nybygget er selvsagt utstyrt Selfa Dørkvarmeanlegg i styrhus, lugar og toalett, noe som gir et helsevennlig, tørt og varmt inneklima. I tillegg varmes styrehus og lugar opp av Webasto dieselvarmer Airtop 5000. Av bofasiliteter har båten en dobbeltkøye og to enkeltkøyer.

 

Elektronikken er levert av Navico Norway AS og montert av båtbyggeriet. Utstyret består av Simrad EQ 44 ekkolodd, Simrad CX44 radar, Simrad AP 25 autopilot m/RPU 80 og RC 36 kompass, FU25 styrehendel og Seiwa kartsystem. Et 24 Volt elektrisk anlegg er montert av verftet, og godkjent av Elpro AS. Av øvrig utstyr kan nevnes redningsutstyr og Norselight SH200, 200W lyskaster.

 

 Fartøyets dimensjoner:

Lengde:                                    9,94 mtr

Bredde:                                   3,42 mtr

[/raw]