DEL

Det er besluttet å etablere en egen avdeling innen Havyard Design AS som skal fokusere på design av skip til fiskeri, havbruk, etc. Avdelingen vil være lokalisert i Tomrefjord og Arne Tennøy skal lede avdelingen.


( 04.03.2009 )

[raw]

Med bakgrunn i den erfaringen som både Havyard Design og Havyard Tomrefjord innehar er det naturlig å styrke fokus og aktivitet mot fiskebåtmarkedet. Dette er i samsvar med Havyard Groups langsiktige strategi for vekst både i antall produkt og omsetning. På kort sikt er det også et tiltak for å møte den forventede nedgangen i markedet for offshore skip. Grunnstammen i Havyard Design AS, dept Fish Technology kommer fra det sterke fiskebåtbyggermiljøet i Havyard Tomrefjord AS, tidligere Solstrand. Solstrand var ett av verftene i Norge med lengst og sterkest erfaring i design og bygging av fiskebåter.

 

Reidar Aas blir ansvarlig for design av fiskebåter. Han er viden kjent i miljøet og har jobbet med design og bygging av fiskebåter siden han startet karrieren på Solstrand. Reidar designet sin første stålbåt allerede i 1969 og har siden den gang stått bak designet på mange av de mest anerkjente fiskebåtene både i Norge og rundt omkring i verden. Totalt har det blitt bygget 38 fartøy av eget design ved Solstrand og nærmere 10 på andre verft i Norge og utlandet.

 

Havyard Design AS har også sterk kompetanse på design av fiskebåter som vil komme til nytte i denne satsningen. Opprinnelsen til Havyard Design AS var kjøpet av Leine Maritime som også var anerkjente innen fiskebåtdesign, spesielt snurpere. Samlet har Havyard Design AS, dept Fish Technology unik kompetanse innen design av fiskebåter og vil presentere spennende, nye produkt framover.

 

Havyard Design AS, dept Fish Technology vil, i tillegg til Arne Tennøy og Reidar Aas bestå av ytterligere fire ingeniører i Tomrefjord samt spille på ressursene til Havyard Design AS i Fosnavåg hvor Arve Helsem Leine er designsjef. Stig Magne Espeseth er administrerende direktør i Havyard Design AS og divisjonsdirektør med totalansvar for divisjonen Design and Engineering i Havyard Group. Havyard Design AS har i dag 30 design av forskjellige typer under bygging på verft i Norge, India, Kina og Singapore.

 

Havyard Group er et totalintegrert selskap innen skipsbyggingsteknologi. Vi tilbyr design, engineering, utstyr, bygging og service til seilende skip. Selskapet har hovedkontor i Fosnavåg og verft i Leirvik i Sogn og i Tomrefjord i Møre og Romsdal. Selskapets produkt og tjenester tilbys til kunder i Norge og internasjonalt.

[/raw]

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.