En del måneder forsinket fra verftet er verdens største kombinerte snurper og pelagiske tråler endelig på vei hjem. Når dette skrives har den passert Runde i Møre og Romsdal og seiler med 13 knop.

Med lengde på hele 90 meter og bredde på 18 meter, er den kombinerte tråleren og snurperen mest sannsynlig verdens største fartøy av denne type. Snart ryker nok mange rekorder hva gjelder største fangst av ulike pelagiske fiskeslag når nye Gitte Henning kommer i fiske. Det er ikke til å legge skjul på at det i en viss tid har vært en viss stolthet hos rederiet Ruth som med fartøyet med samme navn har kunnet skilte med rekordstore fangster.

Les også:
Bygger 90,5 meter lang pelagisk båt

Gitte Henning er designet av Salt Ship Design og bygget ved Kleven i Norge. Reder er danske Henning Kjeldsen som har tilholdssted i Skagen. Det blir stor festivitas i Skagen når fartøyet døpes på lørdag.

Les også:
Leverte makrell for 630 millioner kroner

I tillegg til mulighet for å se seg omkring i Gitte Henning, blir det også mulighet til å se seg rundt på to andre av Kjeldsen sine fartøyer, Lasse en 17 meter tråler bygget ved Vestværftet i 2016 og den 32 meter lange not og snurrevadbåten Frida Amalie levert av Kynde og Toft i Thyborøn i fjor.

Vi gratulerer med nybygget. Kystmagasinet kommer tilbake med en stor og omfattende billedreportasje fra fartøyet både på nett og i vårt papirmagasin.

Bestill abonnement nå og få en kopi av magasinet når det kommer ut med artikkel om Gitte Henning og flere andre nybygg.

Bestill herAbonner her