En stor dag for svensk fiskeri når det første store nybygg på mange år,, den pelagiske tråleren Clipperton på ble døpt ved Karstensens Skibsværft A/S i Skagen.

Ved Karstensens Skibsværft A/S ble 63 meter lange, 12,8 meter lange Clipperton døpt lørdag. Den pelagiske tråleren Clipperton er ikke bare det første store nybygget med svensk flagg på mange år år. Det er også det største nybygget som noen gang er levert til Sverige. Med få unntak er de siste tilskuddene i de senere år til den svenske svenske flåten av større trålere kjøpt brukt.

Fartøyet er rigget for tråling med dobbelt trål og utstyrt med elektriske vinsjer. Det skal fiskes både til konsum og industri. Den er en av en rekke pelagiske trålere bygget ved Karstensens Skibsværft A/S som har valgt elektriske vinsjer og tråltromler foran tradisjonelle hydrauliske vinsjer.

Båten som er i tradisjonelt Karstensen-design har allerede vært ute på testturer, og har fått om bord en trål og Dyneema-tau som brukes istedenfor stålwire.

Clipperton eies av B-C Pelagic AB på Donsö sørvest for Gøteborg.

Les også: Svenske fiskere med suksess

Kystmagasinet kommer med fyldige reportasjer om Clipperton sin neste utgave. Våre abonnenter kan få tilgang til reportasjen og bilder her på vår nettside før bladet kommer i posten. Er du ikke allerede abonnent kan du få en måneds gratis prøve, eller benytte det av et svært godt tilbud her: