Gitte Henning seiler nå langs Jæren. Se disse bildene tatt ombord i det fantastiske skipet. Et enormt maskinrom med to hovedmotorer, en flott bro med storskjermer, solarium, ny type notlegger, ... sjekk bildene. Er du ikke abonnent på bladet Kystmagasinet, så kan du registrere deg og få gratis tilgang, .. eller like greit skaffe deg abonnement så du får se den store reportasjen som kommer om dette spesielle fiskefartøyet.

Gitte Henning seiler nå langs Jæren, og er ved Egersund om kort tid. Her har vi satt sammen en omfattende bildeserie av den praktfulle fiskebåten. Et fantastisk maskinrom med to hovedmotorer, solarium (!) og en svært spennende notkran. Se bildene!!!

Skroget til bygget ved verftet Christ i Gdynia i Polen. Kjølstrekking startet 7.09 2016. Skrog til Kleven 10.10 2017. Veldig kompleks båt. Gitte Henning var kraftig forsinket fra skrogverftet og Kleven klarte ikke å ta igjen denne tiden. Men utrustningstiden ved Kleven har vært normal for en så kompleks båt, opplyser verftet.

Gitte Henning har to hovedmotorer. En MAK med ytelse på 3.300 kW og en med ytelse på 4.400 kW. Disse er koblet til felles gir. I forkant av hovedmotorene er det to akselgeneratorer med direkte uttak. Gitte Henning har konvensjonell fremdrift men er likevel miljøvennlig. Fartøyet kanfor eksempel kjøre en akselgeneratormodus og en motor, eller bare en motor. Det er også to hjelpemotorer med ytelse på henholdsvis 1.700 kW og 1.400 kW akter, samt et et havneaggregat under bakken.

Spennende er også en helt ny type notkran fra Karm. Plassert på trålgalge og kan også brukes som fiskepumpekran.

Styrhuset er eksepsjonelt godt utstyrt med blant annet seks stykk 55 tommers skjermer. Til glede for mannskapet er det både solarium og trimrom og 12 velutstyrte enkeltlugarer med TV på hver.

Nyt bildene som er forbeholdt våre abonnenter. Det kommer mer i neste utgave av vårt blad Kystmagasinet.

Les mer om Gitte Henning: