Den pelagiske tråleren MS «Taits» døpes ved Westcon Yards i Ølensvåg den 2. mars.

Westcon Yards ble tildelt kontrakten for byggingen av den skotske tråleren høsten 2016 og nærmer seg nå ferdigstilling av skipet. Lørdag 2. mars klokken 14:00 inviterer verftet til dåp og åpner for omvisning på nybygget på verftet i Ølensvåg.

– Det er et utrolig flott skip. Vi er stolte og svært glade for at rederiet Klondyke AS valgte Westcon til bygge skipet. Dette er i tråd med Westcon sin satsing på å levere kvalitetsskip til kvalitetsrederi, sier Endre Matre, leder for skipsbygging ved Westcon.

– Dette er den andre båten Westcon bygger for oss, og også denne gang er vi er svært godt fornøyd med samarbeidet med Westcon i byggefasen og med skipet de har levert oss. Nå ser vi fram til å sette båten i drift, sier Peter og Willie Tait.

MS «Taits» er en Rolls Royce-designet pelagisk tråler på 74,8 meter og en største bredde på 15,5 meter. «Taits» omtales som neste generasjon fiskefartøy, og er spekket med ny teknologi.

Den skotske tråleren Taits.– Teknologien gjør skipet tryggere og mer effektivt. Det har vært gøy å se hvordan nyvinningene her har engasjert mange i bransjen, sier Matre, og viser til at et bilde tatt av skipets navigasjonssystem på broen er blitt delt over en kvart million ganger i sosiale medier hittil.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshorefartøyer. I tillegg er verftet, med lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland, ledende i Nordsjøen i ombygginger og reparasjoner av skip og rigger. Ved disse lokasjonene har Westcon de siste årene investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger for ytterligere å styrke sin posisjon inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar.

– Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet, og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne leveringen viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i sammen med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne se resultatet av flere års hardt arbeid som er lagt ned i alle ledd, sier Matre.

Fakta om MS «Taits»:

  • Lengde: 74,80 m. Bredde: 15,5 m
  • Skipet skal fiske etter pelagiske fiskeslag som sild, makrell og kolmule.
  • Bygd av Westcon Yards på oppdrag fra Klondyke Fishing Company
  •  

Fakta om Westcon:

  • Har erfaring med ombygging og nybygg av fiskebåter og skip siden 1960-tallet
  • Er i dag en totalleverandør av løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. Utfører blant annet modifikasjoner og vedlikehold av offshorerigger og skip, samt tjenester og produksjon innen elektro, automasjon og løfteteknikk.
  • Hovedkontor i Ølensvåg, med verftsfasiliteter i Ølen, Florø, Karmøy og Helgeland