Rederiet Antares Fishing Company på Shetland har bestemt seg for å bygge ny pelagisk tråler, og velger også denne gang å basere seg på ST-design. Skipsbyggingskontrakt er signert med Simek AS i Flekkefjord, bare et steinkast fra der nåværende båt ble levert i 1996.

Kontrakten gikk med andre ord til et norsk verft, og det er positivt å se at norske verft igjen kan konkurrere med utenlandske verft på denne type båt. Nybygget er av ST-125 design. Dette er et ny-utviklet design som er spesialtilpasset rederiets operasjon. Båten får en lengde på 75,4 m og en bredde på 15,0 m. RSW kapasiteten er på 2400 m3, fordelt på 12 lastetanker.

 

En moderne og funksjonell innredning er arrangert for 16 personer, hvor det er lagt stor vekt på komfort og sikkerhet. Maskinelt er båten utrustet med en hovedmotor fra Wartsila av type 12V32 på 6600 kW. Utover dette blir båten i all vesentlig grad blir utrustet med norsk utstyr. Leveringstidspunkt på båten er desember 2016.

 

For Skipsteknisk AS er oppdraget svært betydningsfullt. Shetland har historisk sett vært et svært viktig marked for selskapet, og ikke minst betyr fortsatt aktivitet innenfor fiskeri svært mye i en situasjon der aktiviteten i offshoremarkedet for tiden er lav.