En flott reketråler med lengde 28 meter og prislapp på nesten femti millioner kroner ble i dag døpt i Skagen.

Lørdag ble Danmarks nyeste og topp moderne reketråler døpt i Skagen. Klokken ett ble Emly Pilegaard døpt. Den 28 meter store reketråleren blir med det danske fiskeflåte sin nyeste og flotteste reketråler. Båten er designet av Vestværftet A/S i Hvide Sande og utstyrt ved Thyborøn Skibs og Motor A/S i Thyborøn.

Emly Pilegaard er utstyrt med topp moderne rekefabrikk og skal i hovedsak levere reker til Sverige. Bare få dager før båten ble døpt kom meldingen om femten prosent kutt i rekekvotene. Det var ingen hyggelig melding for rederen.

Ni danske reketrålere – en fisker det meste

– Det er ikke lett å budsjettere når slikt skjer. Vi har investert 35 – 36 millioner danske kroner (46 – 47 millioner norske kroner) i den nye båten. Vi har også investert i kvoter. Så det er bare å håpe at prisen går opp som følge av mindre reker, sier reder og skipper Christian Pilegaard til Kystmagasinet.no

Emly Pilegaard kommer i hovedsak til å levere reker til det svenske markedet. Fartøyet er en av åtte danske reketrålere.

– Rekene går stort stt utelukkende til eksport. Jeg tror danskene finner ferske nykokte reker for dyrt. Jeg håper de etter hvert skal få øynene opp for den store forskjellen det er i kvalitet på våre reker, og reker i lake eller som er pillet fryst, sier Christian til Kystmagasinet.

Kystmagasinets papirutgave kommer med fyldige reportasjer om Emly Pilegaard vår neste utgave. Våre abonnenter kan få tilgang til reportasjen og bilder her på vår nettside før bladet kommer i posten. Er du ikke allerede abonnent kan du få en måneds gratis prøve, eller benytte det av et svært godt tilbud her:

Gratis prøve i en måned

Godt tilbud på magasinet