Rederiet FSV Group opplever stor aktivitet og bestiller enda et nybygg hos Vaagland Båtbyggeri, det fjerde i rekken.


( 03.10.2014 )

Fra før har verftet levert to tilsvarende fartøy til rederiet, og i skrivende stund er fartøy nummer tre under bygging hos verftet. Fartøytypen, som er utviklet gjennom et tett samarbeid mellom FSV Group, Vaagland, Solstrand Trading og ikke minst kundene, har vist seg å være svært velegnet til ulike slepe-, frakte- og serviceoppdrag innenfor oppdrettsbransjen.

 

Hovedlinjene fra de tre første fartøyene føres videre, men med forbedringer på viktige områder. Gode og sikre ordninger for de som arbeider på dekk er viktig for FSV Group, og det nye fartøyet vil derfor inneholde en omfattende pakke av hydraulisk hjelpeutstyr. De generelle mannskapsfasilitetene er også forbedret. Videre er lastedekket forlenget med hele 4,2 meter sammenlignet med de første fartøyene, noe som gir vesentlig større dekks- og lastekapasitet.

 

Også dette fartøyet vil bli klasset i DNV GL, nettopp for å sikre etterlevelse av strenge standarder knyttet til konstruksjon og utrustning. Fartøyet skal leveres sensommeren 2015, og FSV Group og Vaagland ser frem nok et godt samarbeid om bygging av fartøyet.

 

Hoveddimensjoner:

Lengde                        26,9 meter

Bredde                        11,5 meter

Dødvekt ca.                260 tonn

Bruttotonnasje          299 tonn

Kraner                         145 tm og 48 tm

Klasse                         DNV-GL: +1A1, DYNPOS-AUT, TUG

Omfattende pakke med hydraulisk hjelpeutstyr på dekk