For et Vestværftet i Hvide Sande er det ingen større tillitserklæring enn å se en kunde komme tilbake. Ikke bare en gang. Men hele tre ganger. Femti millioner kroner koster den tredje garnbåten August Fjeldskår fra Båly på Lindesnes nå har bestilt ved verftet.

Fjeldskår har tidligere bygget en «Nesejenta» ved A/S Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen i Hardanger. Dette fartøyet som hadde største lengde på 21 meter ble levert i 1986. I 1995 forliste fartøyet.

I 2011 fikk den aktive Lindesnesrederen levert ett nytt fartøy med navn Nesejenta fra Vestværftet. Dette fartøyet som har en største lengde på 32,5 meter skal fiskes med inntil det nye leveres. Det er enda ikke avgjort om det beholdes. Rederiet Nesefisk sitter på nok kvoter til å holde to garnbåter i drift.

Artikkelen fortsetter nedenfor bilde

Slik blir den nye Nesejenta seende ut iøflge tegninger fra Vestværftet A/S i Hvide Sande.

Bare tre år tidligere hentet Fjeldskår hjem et annet fartøy på 27,4 meter fra Vestværftet. Det fikk også bære navnet Nesejenta. Dette ble i forbindelse med overleveringen av nytt fartøy i 2011 solgt til Møre og Romsdal. Det nye fartøyet blir det femte med navnet Nesejenta.
I videoen linket til nedenfor, som vi omtalte som en video fra en av landets mest effektive garnbåter, får vi se den eksisterende Nesejenta i fiske. Men denne er ikke effektiv nok. Nå vil Fjeldskår ha mer fart og større rekkevidde.

– Vi kan ikke ha den noe større, for da kommer vi ikke inn moloåpningen til kaia. En annen fordel er at vi får større radius med høyere marsjfart på båten, noe som har mye å si når vi seiler rundt 300 nautiske mil på en tur, sier Fjeldskår til avisa Fædrelandsvennen.

Fiskeflåtens beste videoer: En av fiskeflåtens mest effektive

Den nye båten blir 35 meter lang og ni meter bred. Det er 2,5 meter lenger, men ikke bredere tross større lengde. Prislappen er antydet å bli rundt femti millioner kroner, og levering i 2020.

I år har Nesejenta mulighet til å fiske 348 tonn hyse, 218 tonn sei og 283 tonn torsk nord for 62. breddegrad, samt hele 1170 tonn torsk i Nordsjøen.