10,99 meter til nesten 12 millioner kroner blir en respektabel garnbåt når den juletider neste år seiler hjem til Leknes klar for skreifiske et par-tre måneder senere.

Rederiet Vestri Fisk AS på Leknes i Lofoten har inngått avtale med Skogsøy Båt AS om bygging av en fiskebåt med lenge 10,99 meter og bredde på fem meter til en pris av 11,8 millioner kroner.

Mye utstyr fra Nogva
Det nye fartøyet vil bli utstyrt med en Scania D13 hovedmotor med ytelse på 400 hk ved 1800 rpm. Den vil være koblet til et Nogva reduksjonsgir med PTO. Den vridbare propellen som også leveres av Nogva vil ha den diameter på 1350 millimeter.

I tillegg til PTO på reduksjonsgiret blir båten utstyrt med en Volvo D2-T5 hjelpemotor med generator med ytelse på 22,5 kW.
Den nye båten får også en Sleipner baugpropell med ytelse på 50 hestekrefter.

Fartøyet skal brukes til fiske med garn og vil bli utstyrt med en Lormek garnhaler med 1200 kilos pull og garngreier fra Rapp.
Overlevering planlagt til desember neste år.

Artikler om andre Skogsøybåter:

Skifter ut nesten ny sjark

Ny stabil fiskebåtNesten splitter ny 15-metring solgt<a

Rekordstor båt i aluminium

Solid og romslig fiskebåt

Hektiske dager for tradisjonsrik båtbygger

Vestri Fisk AS som er registrert på Leknes i Vestvågøy, eies av Ronny Arve Hardy og Vareid AS med henholdsvis 53 og 47 prosent. Kvoter tilhørende fartøyet Jan-Kåre fiskes inntil nybygget er levert av fartøyet Vestri tilhørende samme rederi.