Aas Mek. Verksted AS har fått en nybyggingskontrakt på en brønnbåt til Sølvtrans Rederi AS fra Ålesund.

Brønnbåten er verftets egen design av type AAS 1802 ST med en lastekapasitet på 1800 m3 og spesielt tilpasset rederiets sirkulasjonsprinsipp med sideveis sirkulasjon i lasterommene og lukket transport. Nybygget skal leveres i april 2016. Skroget til nybygget vil bli bygget i utlandet og vil ankomme  verftet i oktober/november neste år for utrustning.

 

Båten er arrangert for transport av levende laks med åpent og lukket system og i tillegg utstyrt med UV system for vannrensing for semilukket transport, der all vann inn eller ut av lasterommene blir filtrert og desinfisert ved hjelp av UV behandling. Nybygget blir videre utstyrt med filteranlegg på all sirkulasjon for rensing av vannet før UV behandling, utskilling av lus ved avlusing av fisken, system for avsiling av sjøvann og ferskvann ved lasting og lossing i forbindelse med avlusing og AGD behandling ved hjelp av ferskvann.

 

Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sorteringsmaskin og lignende uten bruk av vakuum pumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken. Lasteromsvolumet er på 1800 m3 som gir en kapasitet på føring av 270 tonn med levende fisk. Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk lasteog lossesystem. Båten vil ha innredning for 10 personer.

 

Dette er det 12. nybygget vAas Mek. Verksted skal levere til Sølvtrans AS. Sølvtrans AS er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Scotland, Shetland, Chile, Australia i tillegg til Norge. Verftets ser på denne kontrakten med Sølvtrans AS som meget viktig for sin posisjon som ledende brønnbåtbygger, og de er svært glade for å kunne føre videre det lange samarbeid de har hatt med Sølvtrans i mange år. Kontrakten bidrar til at vårt verft er sikret full aktivitet til mai 2016.