Den nye brønnbåten Inter Caledonia er på vei til Skotland etter at den ble levert fra verftet Besiktas i Istanbul. Nybygget er 69,8 m lang og 17 m bred, og har lastekapasitet på netto 2000 m3, og det går inn på en fem års kontrakt med Marine Harvest Skottland.

Inter Caledonia er rigget for lukket transport, og peker seg ut ved store kapasiteter på sentrale system som bestemmer fisketetthet og hygiene. Det er investert i kvalitetskomponenter og «backup» systemer for å sikre regularitet.

Inter Caledonia

Inter Caledonia går til Båtbygg AS ved Måløy i sommer for å installere et produksjonsanlegg for ferskvann fra Peter Taboada i Spania. Dette anlegget har en produksjonskapasitet som er stor nok til at båten kan drive kontinuerlig ferskvannsbehandling mot lus og AGD. Dette systemet er det første i sitt slag for slik behandling. Inter Caledonia blir døpt i Fort William i Skottland 9. april.

«Inter Caledonia» er designet av Skipsteknisk AS i nært samarbeid med Intership AS, der Kjetil Opshaug, medeiger og flåtesjef i Intership AS, har spilt en meget sentral rolle;

-Inter Caledonia» forventes å sette en ny standard for brønnbåter når det gjelder fisketetthet, hygiene og skånsom håndtering av fisken. Når vi får installert produksjonsanlegget for ferskvann vil båten i tillegg bli et effektivt verktøy for behandling av lakselus og AGD, sier Kjetil Opshaug.

Intership ­ Kjetil1[3]

Kjetil Opshaug.

Inter Caledonia er det Hareid baserte rederiet, Intership AS, sitt første nybygg. Selskapet, som startet opp for to år siden, har for øvrig brønnbåtene «Christine» på en langtidsavtale med Grieg Seafood AS i Finnmark, og «Roy Kristian» på langtidsavtale med Marine Harvest, Canada.