Rederiet som solgte fartøyet Serene til Veibust Fiskeriselskap AS i Ålesund i begynnelsen av fjoråret, fikk i dag sjøsatt sitt neste fartøy. Dette er en pelagisk tråler med lengde på hele 82 meter.

Nye Serene skal leveres fra Karstensens Skibsværft A/S i Skagen til Serene Fishing Comnpany Ltd på Walsey på Shetland til sommeren. Etter sjøsettingen tidligere i dag blir fartøyet liggende et par uker til ved skipsverftet Nauta i Gdansk, før det slepes til Skagen hvor skroget skal utstyres.

Direktør Mateusz Filipp ved Nauta (til venstre) kunne i dag overlevere sitt trettende skrog til adm. dir. Knud Degn Karstensen ved Karstensens Skibsvært. Foto Terje Engø

Nye Serene blir 82 meter lang og skal overleveres til sommeren. Foto Terje Engø

Dette er skrog nummer 13 som Nauta leverer til Karstensens Skibsværft A/S. Fartøyet blir utstyrt med MAN som leverandør av både hovedmotor og to hjelpemotorer. Den store tråleren får en RSW-kapasitet på hele 2900 kubikkmeter og vil være blant de største pelagiske fartøyene i Nordsjøområdet.

– Vi er stolte over å kunne levere nok ett skrog til vår gode samarbeidspartner gjennom flere år sier daglig leder Nauta sin divisjon for nybygg, Meteusz Filipp til Kystmagasinet. Verftet er den største baltiske leverandør av store skrog til verft i Danmark og Norge. Blant fartøyene de har levert til i Norge i senere tid, er Don Ole som ble levert av Fitjar Mekaniske Verksted våren 2016.

Serene som blir utstyrt med en komplett hydraulisk dekkspakke av Karmøy Winch og trustere og propell fra Brunvoll Volda, RSW-anlegg fra Johnson Controls og vakuumsystem fra IRAS.