Arbeidsbåter

A/S Hvide Sande Skibs og Baadebyggeri skal levere et norsk designet servicefartøy til den svenske blåskjellprodusenten Scanfjord Mollösund. Fartøyet, som blir 18,75 meter langt og åtte meter bredt, er designet av Solstrand Trading.

Stadig flere kjøper servicetjenester av Nærøysund Aquaservice. Nå har selskapet kontrahert en ny NabCat i aluminium fra Moen Marin for å møte etterspørselen i markedet.

Nytt stabilt og sikkert arbeidsfartøy er levert fra Moen Marin AS til Vega Sjøfarm AS.

Frøy Harvest” har allerede vært ute i drift i tre måneder for Marine Harvest før båten ble døpt i Ålesund lørdag 11. november. Mannskapet som de siste dagene har vært i full gang med å vaske og klargjøre fartøyet sitt før dåp, stortrives allerede om bord.

Brønnbåter

Brønnbåten er av verftets eget design av typen AAS 2502 ST. Den får en lastekapasitet på 2500 m3. Dette er et helt nytt design...

Brønnbåtrederiet Akvaprins AS på Husøy i Senja kjøper brønnbåten MS Viktoria Lady fra Norsk Fisketransport AS. NTS Management skal bemanne og drifte fartøyet.

En av de virkelig store brønnbåtene her til lands blir i disse dager (uke 18) overlevert fra Fiskerstrand Verft AS til sine eiere, Frøy Rederi. «Gåsø Jarl» skal rett inn i tjeneste for Marine Harvest, region Midt-Norge. Nybygget, som er spekket med avanserte tekniske løsninger, er hele 84,60 meter langt og 16 meter bredt, og har netto lastekapasitet er på 3.200 kubikk.

Sølvtrans bestiller verdens største brønnbåt fra Havyard. Og verdens største skal også by på verdens beste fiskevelferd.

Båten har ein brønnkapasitet på heile 3200 m3, og kan frakte om lag 500 tonn levande fisk. Ronja Ocean skal inn på ein femårig kontrakt med Oppdretternes Miljøservice.

Aas Mek. Verksted A/S leverte 16. januar 2017 sitt nybygg nr. 195, en brønnbåt av typen AAS 3602 STDE til rederiet Bømlo Brønnbåtservice AS som er eid av Sølvtrans AS. Marie Louise Hvide, datteren til styreformann i Sølvtrans AS, Anders Hvide, var gudmor ved dåpen som foregikk på Stord 21. januar.

PISCUS

Piscus

POPULÆRT DENNE UKEN

Snurrevad og notbåten Skarsfjord ble levert til Meløyfjord Fiskeriselskap 31. desember i fjor. En topp moderne båt med største...

Havfiskefartøy

Fartøyet Áine, levert som byggenummer 433 fra Karstensens Skibsværft i Skagen, er bygget for det irske rederiet Aine Fishing Co Ltd, Kincasslagh, Co i Donegal på den irske vestkysten. Rederiet fisker primært etter makrell og hestmakrell, og det er dette fiskeriet nye Áine skal brukes i.

Skotske redere har hentet sin tredje pelagiske tråler fra Karstensens Skibsværft i Skagen. I fjor vinter ble Kings Cross overlevert, på forsommeren i år Pathway og nylig kunne Grateful, på 70 meters lengde, kaste loss fra verftet. Dermed har det skjedd en formidabel fornying av den skotske pelagiske flåten på svært kort tid.

Da forrige Milton ble bygget her i Hirtshals i 1981 var det siste nybygg som ble levert herfra, inntil nye Milton nå blir levert. Rederen, Jan Milton Voller, vil gjerne at hans båter i størst mulig grad skal tilføre lokalsamfunnet verdier. Kystmagasinet ble invitert om ombord noen uker før båten skulle overleveres.

Westcon Yards skal stå for byggingen og Rolls-Royce leverer design og skipsutstyr til en ny pelagisk fiskebåt til Gunnar Langva AS.

Kystfiskefartøy

Tyrkiske verft gir priser på sjarker og mindre fiskebåter til svært lave priser. Samtidig som det kanskje er penger å spare på å bygge...

Det koster å bygge et miljøriktig fleksibelt og effektivt fiskefartøy. Ifølge ervervssøknaden får Angelsen Senior en pris på rundt 51,5 millioner kroner. Det er...

Svartskär er et flott tilskudd til an aldrende svensk kystflåte. Tråleren, som skal fiske reker og sjøkreps ut av Lysekil, er bygget ved det danske verftet Bredgaard Baadeværft ApS i Sakskøping.

LYNGEN: Familierederiet Sara Karin AS har investert i en ny kompakt og avansert kombitråler. Nå har de hentet båten hjem til Lyngen.

Sjarker

Tyrkiske verft gir priser på sjarker og mindre fiskebåter til svært lave priser. Samtidig som det kanskje er penger å spare på å bygge...

Skogsøy Båt overleverte nylig fiskebåten Leif Helge til en fornøyd Senja-reder.

KARLSØY: Skogsøy Båt har overlevert nok en romslig og solid fiskebåt. Nybygget Nina Mari ble levert til en fornøyd reder i nord.

Rederiet Meløyfjord Fiskeriselskap AS på Halsa i Nordland har fått overlevert nybygget Skarsfjord fra Slipen Mekaniske AS. Skarsfjord har lengde på 12,99 meter og er utstyrt for fiske med not og snurrevad.