En ny 23 fot stor dekket arbeidsbåt for leppe- og teinefi ske er overlevert fra Jemar Norpower til Geir Inge Siglen på Fitjar.

Geir Inge Siglen fra Fitjar om bord på sin nye fiskebåt/arbeidsbåt.
Geir Inge Siglen fra Fitjar om bord på sin nye fiskebåt/arbeidsbåt.

Nybygget har fått navnet «Siglefl u» og har største lengde på 6,99 meter og bredde på 2,99 meter. Båten har stor dekksplass og god plass til teiner. Lasterommet er på 1,9 m3 og oppbygget, tilpasset kunden sitt ønske. Sirkulasjonspumper gir optimale forhold for leppefi sken.

Sigleflu er utstyrt med toalett og to køyer nede. I styrehuset har skipperen god oversikt, og det er skyvedør på styrbord side. Baugen er hevet for å gi ekstra takhøyde nede under dekk. Under båten er det stålkjøl, som gjør at den tåler tøff behandling når den ligger i inne i fjæresteinene under leppefi skeriet.

Viktigheten med fart gjenspeiles seg i en kraftig motor, en Perkins på 300 HK ved 2400 omdreininger, noe som gir båten en toppfart på 24 knop. Motoren er koblet til en ZF 85 IV gir og en KGK firebladers propell på 26 tommer. Sidepropellen foran er elektrisk og består av en SE60 fra Sleipner.

Når det gjelder øvrige leverandører kan det nevnes at belysningen inne kommer fra Hella Nor Marine, den elektroniske utstyrspakken fra RayMarine, elektronikk fra Retronic, motor og gir fra Universal Diesel, fendere fra Industriplast, skyvedør fra Ertec og vindu fra Strigin Säkerhetsglas AB.