LETTE SILD, FANT TOBIS: Det var sildeflåten som kom over fisken på sine instrumenter og da det kom fram til at det umulig kunne være sild, men heller tobis i området satte tobisflåten kurs, melder Sildesalgslaget på sine nettsider. (Arkivfoto)

Endelig fres i tobisfisket - direktoratet utvider

– Det fiskes nå stor og fin tobis i områder nesten ingen kunne tru at tobisen kunne bu, melder Sildesalgslaget. Nå utvider direktoratet området tobisen kan fiskes i.

Publisert Sist oppdatert

Det var sildeflåten som kom over fisken på sine instrumenter og da det kom fram til at det umulig kunne være sild, men heller tobis i området satte tobisflåten kurs.

– Stor og fin

Sildelaget har hatt en entusiastisk samtale med skipper på Vikingbank, Kenneth Dahl, som var først framme på feltet nordøst av Vestbanken.
– Vi ser gode mengder, tobisen er stor og fin, og største halet vårt var på over 500 tonn, forteller Dahl.

Salgsleder Kenneth Garvik ser positivt på fangstene som nå kommer inn i siste del av sesongen.
– Dette var veldig kjekt, det har vært trått fiske, mye leiting, så at vi skulle få så god fangsting da vi går inn i fiskeriets siste uke er veldig gledelig for både flåte og industri, sier Garvik.

FIN STØRRELSE: Det meldes at tobisen som tas er av fin størrese. (Arkivfoto)

Gjenstår mye kvote

Området nordøst av Vestbanken er nytt for de fleste tobisfiskere, men med størrelser på vel 25 cm tyder det på at tobisen har hatt det fint på «gamlehjemmet».

Med vel 20 båter på feltet som prøver å berge kvotene sine regner Sildelaget med en del innmeldinger den kommende tiden. Det gjenstår vel 27.000 tonn av årets kvote.
– Hvis fisket vedvarer skal vi komme ganske nærme målet, avslutter Garvik.

Direktoratet utvider området

I samband med tobisfisket melder Fiskeridirektoratet samtidig at de utvider området for fisket i 2022.

– Fiskeridirektoratet har besluttet å utvide området der tobisfiske er tillatt i 2022. Området er nord for nåværende forvaltningsområder 3c og 3b, øst for en linje trukket fra N 57.27; Ø 005.50 og rett nord til N 57.40; Ø 005.50 og sør for en linje trukke derfra rett øst til grensen mot Danmark. Fiske etter tobis i dette området er tillatt fra og med 17. juni til og med 23. juni, melder de på sine nettsider.