NY DIREKTØR: Ada Jakobsen blir ny administrerende direktør i Maritime CleanTech.

Ny direktør i Maritime CleanTech

Ada Jakobsen (36) blir ny administrerende direktør i Maritime CleanTech.

Jakobsen tar med seg bred erfaring fra innovasjon og maritim industri til den grønne toppjobben. Det skriver Maritime CleanTech i en pressemelding.

Drømmejobben

– Som leder av Maritime Clean Tech får jeg mulighet til å jobbe aktivt for å realisere fremtidens nullutslippssamfunn sammen med en drivende dyktig administrasjon, et ambisiøst styre og over 150 medlemsbedrifter som er fremoverlente og kapable til å pushe på teknologiske, politiske og markedsmessige barrierer for å akselerere energiskiftet i maritim næring. Dette er rett og slett en drømmejobb, sier Jakobsen.

Over 12 års erfaring

Jakobsen har over 12 års erfaring innen teknologi, bilindustri, startup og maritim bransje. Hun er et kjent ansikt i det innovative miljøet i Maritime CleanTech, blant annet fra hennes tid i NorthSea Container Line. Jakobsen var også styremedlem i Maritime CleanTech i perioden 2018-2020.

I tillegg til bred industrierfaring, har Jakobsen internasjonal lederutdanning. Fra prestisjetunge HEC Paris har hun med seg en Executive MBA, med spesialisering i digitalisering og energi. I tillegg har hun en mastergrad i organisasjonspsykologi og ledelse fra BI, og økonomigrad fra velrenommerte University of St. Andrews i Skottland.

Fornøyd

Styreleder Bjørn Sundland er svært fornøyd med ansettelsen av ny direktør:
– Ada Jakobsen har en bakgrunn og profil som passer Maritime CleanTech perfekt. Med henne ved roret får vi en toppmotivert leder som ønsker å drive en av våre mest verdiskapende næringer i klimavennlig retning. Hun har et brennende engasjement for innovasjon, bærekraft og digitalisering, og hun kjenner den maritime bransjen fra innsiden. Ada blir en viktig drivkraft for internasjonaliseringen av norsk grønn skipsfart, sier styreleder Sundland.

– Ada er en dyktig taktiker med store ambisjoner for hvordan Maritime CleanTech skal styrke arbeidet med å kutte utslipp fra skipsfarten. Hun er handlekraftig og har allerede en svært imponerende cv å vise til, sier Sundland.

Starter i februar

Maritime CleanTech har sitt hovedkontor på Stord, med avdelinger i Bergen og Stavanger. Næringsklyngen er eid og drevet frem av industrien – med representanter fra hele den grønne maritime verdikjeden. Som følge av stadig økende aktivitet kommer det også flere nye ansatte i administrasjonen over nyttår.

– Det er et solid lag som jeg nå får samarbeide med for å ta organisasjonen videre, og sammen med ambisiøse partnere har Maritime CleanTech flere viktige teknologisatsinger i emning, sier Jakobsen, som begynner i stillingen 15. februar.

Håvard Tvedte er konstituert direktør i Maritime CleanTech til Jakobsen overtar.