STARTSKUDD: Vågan-ordfører Frank Johnsen (Ap) ønsket velkommen, og fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen åpnet årets LofotFishing i Kabelvåg. 150 utstillere fra fjern og nær, med 7-800 personer på stand skulle borge for mye spennende å se, høre, ta på og oppleve.

Årets LofotFishing offisielt åpnet i Kabelvåg

Med brask og bram, 150 utstillere og flere tusen forventede besøkende over de neste dagene, ligger det an til mye liv og leven i Kabelvåg over de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

– Frank Bakke-Jensen åpnet nettopp årets utstilling, og det er masse folk her nå, sier Arne Walter Mørch, som er daglig leder i Lofotstand til Kystmagasinet.

– Viktigste møteplassen

Bakke-Jensen snakket om hvor viktig det er for havnæringene å være til stede her. At det er den viktigste møteplassen næringen har.

– Det er mange fiskere på feltet i dag. Det er nydelig vær i Lofoten i dag, så da må de benytte sjansen etter en vinter med mye dårlig vær. Så nå håper vi bare at de får fisk. Og at de får tid til å ta en tur innom oss. Dette er en spennende møteplass, så fiskerne kommer så snart de har anledning til det. Vi har jo et nydelig vær.

Seminarer

Den første dagen inviterer de videregående skolene i regionen, som har vært med på et seminar fra Opplæringskontoret for nordre Nordland, før de ankom LofotFishing.

– Og det var visst veldig populært, etter hva jeg har skjønt.

Så har det vært et seminar om det grønne skiftet på Hotel Thon, avslutter Mørch.

Kystmagasinet følger LofotFishing fortløpende frem til lørdag.