Flere kvinner er kommet inn i Fiskebåt-styret. Fv Kristin Remøy, Solveig Strand og Janne Grethe Strand Aasnes.

Flere kvinner inn i Fiskebåt

Styret i Fiskebåt har fått større kvinneandel etter årsmøte.

Publisert Sist oppdatert
Styreleder i Fiskebåt, Jonny Berfjord. Foto: CF Wesenberg

-Dette viser at vi er på rett vei, men vi har fremdeles en vei å gå i forhold til likestilling, sier administrerende direktør i Fiskebåt, Audun Maråk i en nyhetssak på deres nettside.

De siste årene har Fiskebåt hatt to kvinner i styret. Solveig Strand, som er daglig leder i Strand Fiskeriselskap, og Kristin Remøy, daglig leder i Remøy Havfiske. Strand er nestleder, mens Remøy er første vara og fast møtende i styret.

Nå får de med seg Janne Grethe Strand Aasnes, etter at hun ble valgt som styreleder i Fiskebåt Vest i desember i fjor og dermed representerer regionen.

-Alle er valgt inn i styret i kraft av sin kompetanse og ikke fordi de er kvinner. Samtidig er det kjekt at vi har godt kvalifiserte kvinner å velge mellom , når årsmøtet skal velge personer til våre styrende organ, sier Maråk videre.

Dønnaværingen Jonny Berfjord ble gjenvalgt som styreleder for Fiskebåt for ett år til. Han går nå inn i sitt åttende år som styreleder i organisasjonen. Et digitalt årsmøte var samstemt i sine valg.

Styret i Fiskebåt ser slik ut:
Jonny Berfjord (leder), Solveig Strand (nestleder), Per William Lie, Eldar Farstad, Marius Ytterstad, Stig Østervold, Sigvald Berntsen, Helge Olav Vikshåland, Janne Grethe Strand Aasnæs, Kjetil Holmeset og Kristin Remøy (første vara).