Måløy Maritime Group med stand på Færøyene.

Hektisk og innbringende messevår for MMG

MÅLØY: – Det er viktig å ha slike arenaer for å profilere Måløy og generere mer aktivitet inn i havna.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller marked og kommunikasjonssjef i Måløy Maritime Group, Miriam Edler, om de siste måneders aktiviteter for den maritime klyngen i Måløy.

Hektisk halvår

Nå som restriksjonene etter korona-pandemien er opphevet har flere av messearrangører våknet til live igjen.

Så langt har vært et hektisk halvår for Måløy Maritime Group (MMG), med deltagelse på messer i Lofoten, Lillestrøm, Ålesund, Bergen, Færøyene og Skottland. Nå står Nor-Fishing snart for tur for den maritime klyngen fra Måløy.

Stiller sterkere – mer synlig

Tross en hektisk vår er de veldig fornøyd med å kunne delta på messer igjen for å møte eksisterende kunder og samarbeidspartnere.

– Å kunne reise en større delegasjon og felles profilere Måløy som en komplett servicehavn, gjør at vi er sterkere representert og synlig, og det gir den fordelen at det alltid er god aktivitet på stand, sier hun videre.

Flere av MMGs medlemsbedrifter deltok på stand i Skottland.

Ulike utgangspunkt

Hun forteller at medlemsbedriftene deres har ulike utgangspunkt for deltakelse på messene. Mens noen ønsker å møte igjen kjente, er det andre som vil utforsker de ulike markedene nærmere.

– Det er også gode arenaer for å se hvordan markedet beveger seg og innsikt i situasjonen på hvert enkelt sted. Messene vi deltar på i år er det felles enighet om at det er viktig å være til stede og synlige på, ettersom flere har kontakter og kunder i de ulike markedene.

Så er det de som driver direkte salg og inngåelse eller fornyelse av kontrakter. Edler forteller om flere bedrifter i MMG som har landet konkrete avtaler eller solgt produkter under messene i våres.

Avtale av stor betydning

Edler kan røpe at det under Skipper Expo-messen i Skottland ble landet en avtale som etter deres syn vil bringe aktivitet til Måløy i lang tid fremover.

– Det viser at slike messer har god effekt, ikke bare for en enkelt bedrift, men for hele fellesskapet, sier hun.

Stor delegasjon

Messene i Skottland og Færøyene ble arrangert i midten av mai – så å si fortløpende etter hverandre. Den maritime klyngen fra Måløy-området deltok mannsterk, både på Færøyene og i Skottland.

Bedriftene MH Service, Skipskompetanse, Stadyard, Verlo, Ulvesund Elektro og Selstad var til stede på begge messene, mens også Fiskevegn og Havfront tok turen til Færøyene.

Fokus på pelagisk sektor

Hun trekker frem Selstad, som er en av bedriftene med en godt etablert kundegruppe på Shetland og innen pelagiske fartøy. Og spesielt innenfor den pelagiske sektoren var det mange til stede i Aberdeen.

Fremtidsrettet teknologi

Mens messa på Færøyene, Atlantic Fair, mer sikter seg inn mot maritime produkter og tjenester ifølge Edler, samt fremme fremtidsrettet teknologi innen maritim næring.

– Messen er en stor happening på Færøyene og samler et stort mangfold ulike aktører som opererer i de mest sentrale sektorene i området, fiske- og offshoreindustrien, sier hun.