Her er to flotte videoer filmet ombord på båten Meholm. Fantastisk seilas i nydelig skjærgård og virkelig godt fiske med garn. Nyt videoene!

Vi bringer i dag to videoer i vår kåring av fiskeflåtens beste videoer. Begge er filmet om bord på fartøyet Meholm.

Den første er filmet med drone av en som på Youtube kaller seg «jm Sjoli». Det er fantastisk filming i strålende vær av seilas. Det er slike scener som gir forståelse for hvorfor turister betaler tusener av kroner i døgnet for å oppleve vår flotte kyst.

Den andre videoen fra Meholm er filmet av Ole Melvin Bakken, som etter det vi forstår også eier båten. Den viser drømmefiske når fisken står tett i garnet som her dras i Henningsværstraumen.

Meholm er en sjark med lengde 10,66 meter. Den er en ekte Skogsøysjark bygget i tre i 1992. Båten er utstyrt med en 250 hk motor, og har vært i Bakken sitt eie siden 1998. Motor ble for øvrig skiftet i 2007. Den hører hjemme i Trondheim.

Meholm har kvote 394 tonn sei, 55 tonn torsk og et 14,5 tonn hyse. Torskekvoten er fisket og siste levering av torsk var 10. april. Siden har han vært på sjøen og fisket litt sei og hyse. Båten brukes også til fiske etter taskekrabbe. Kort sagt allsidig drift.

Vi ønsker å få flere videoer fra fiske til kåringen av fiskeflåtens beste videoer. Så har noen laget en video, eller vet om en video de synes bør delta i kåringen, så send en mail med link til [email protected]

Les mer om kåringen

Kåringen avsluttes med heder, ære og en premie på 2500 kroner til videoen som blir kåret som den beste. I tillegg deler vi ut tre abonnement på Kystmagasinet.

Garndraging i Henningsværstraumen

Meholm i Sundklakkstrømmen

Andre nominerte videoer:

Makrellstørje på makrellfeltet

Torskefiske ved Sørøya

Snurrevadfiske