Noen båter har ikke korrekt «magemål» for fangsten de er utstyrt for å ta og den må som her stå i et sildesteng. Men løsninger finnes selvsagt. I denne videoen er ser vi en flott fangst av en sjark som må ha litt støtte for å få fisken levert. Det er sjarken Hepsøfjord, hjemmehørende i […]

Noen båter har ikke korrekt «magemål» for fangsten de er utstyrt for å ta og den må som her stå i et sildesteng. Men løsninger finnes selvsagt. I denne videoen er ser vi en flott fangst av en sjark som må ha litt støtte for å få fisken levert.

Det er sjarken Hepsøfjord, hjemmehørende i Steinsfjorden i Trøndelag som får stenget tømt for sild av Trønderbas. Båten ble bygget ved Sletta Verft As i Mjosundet i 2005 for Frode Viken fra Roan i Trøndelag. For fire år siden bygget han ny og større båt og Vikabas ble solgt til Hepsøfjord AS.

Stor og bred sjark
Hepsøfjord har med en lengde på 10,66 meter og bredde på 4,50 meter en lastekapasitet på 18 kubikkmeter. Men det holder ikke når stenget er er fullt som her i fult i Kaldfjorden i Troms.

Trønderbas som tar om bord fangsten og fører den til Grøntvedt Pelagic på Uthaug i Troms er: 68 meter og 14 meter bred. Det som er for stort til magamålet til Hepsøfjord er ikke nok til å mette store Trønderbas som har Rørvik som hjemsted.

Delta du også og vinn flott premie!!!

Sildekvote på 138tonn
Hepsøfjord har i år en kvote på 138 tonn NVG-sild, 51 tonn torsk 369 tonn seil og 14 tonn hyse. Torsken er tatt, nåde sei, hyse og NVG gjenstår å fiske.

En fin video fra et sildefiske som ofte er i skyggen av de store båtene som leverer noen hundre tonn i slengen. Filmen som har ukjent av opphavsmann er også flott i og med at den viser sildas vei frem til mottak.

Se flere videoer fra kåring her.

Rekefiske med en veteran

Fiske ved Grønland

Eventyrlig sildefiske