Historisk sus, eventyrlig sildefiske i nord, søkklastede sørlandsbåter, grunnstøting og sikkert mye kjent for de som har vært på fiske i noen år.

Denne videoen er en mulighet til å se igjen en lang rekke fiskefartøyer på sildefiske i Nord-Norge. Fiskefartøy som av ulike årsaker har forlatt fiskeriene. Kanskje den beste «historiske» filmen vi har sett blant de mange videoene vi har fått linker til i nomineringen av Fiskernes beste videoer.

Den er satt sammen og lagt ut på nettet av Arnsten Ariansen fra Kristiansand. Den er nominert av en som bare kaller seg Fredrik, som også påpeker at vi bør få med filmer som viser historie og fisket slik det en gang var. Vi tar oppfordringen og ber om at vi vår nominert flere slike flotte videoer. Eller film som det ble omtalt som den gang dette ble filmet.

Her ser vi en rekke sørlandsbåter på fiske i nord. Sailor som ble bygget i Tomrefjord i 1969 og hugget i 2015. Båten Spleis som også er en viktig del av filmen var bygget ved Bentsen & Sønner Slip og Mek. Verksted i Ny Hellesund i 1986. Den ble solgt til Irland i 2015.

Delta i kåringen. Nominer en video. Les mer her.

Vi ser Pirion som ble bygget i Risør i 1976 og hugget i 2013, Lagun bygget ved Ankerløkken Slipper og Mek Verksted i 1955. Denne båten ble kondemnert i 2005. Og her er Juna, som ble bygget i Flekkefjord i 1968, og som forliste i 1999.

Stålgutt, flyter fortsatt. Den ble bygget Blaalid Slip og Mekaniske Verksted 1953. I 2005 båten kjøpt av Vatlastraumen Sportsdykkerklubb i Hordaland.

Her er sikkert også mange kjente å se blant mannskapet, og flere kjente steder hvor mange har vært ved kai for å levere fangst.