Foto: PE Bjørdal

Ny kontrakt til PE Bjørdal

PE Bjørdal har fått kontrakten på å levere fabrikk for LHN Fiskeri sitt nye fartøy «K Nyvoll» tidligere «Unity» som bygges om på Karstensen Skipsverft.

Publisert Sist oppdatert

- Det er svært gledelig at LHN Fiskeri velger oss som leverandør og fabrikk-integrator for sitt nye fartøy, gledelig også i og med at dette er folk vi kjenner godt fra før og som vi har hatt leveranser til i en årrekke, sier daglig leder Bjørn Meek i en pressememelsind.

Leveransen består av design, integrering og installasjon av to fabrikklinjer, en for produksjon av hvitfisk HG og en for produksjon av snøkrabbe, der man sammen med rederi har lagt opp en produksjonsflyt som både sikrer beste kvalitet på sluttprodukt i tillegg til en rasjonell og effektiv produksjon. Utstyret i leveransen tar hånd om råvarene fra de kommer om bord til de er ferdig produsert og levert til lasterom og det er Bjørdal Automasjons System, BAS- Control™ - som kontrollerer produksjonen.

Ferdigvarene som blir produsert, blir høyeste kvalitet HG av hvitfisk, pakket i sekker, samt kokt snøkrabbe som er frossen i saltlake/brine, før pakking i markedskartonger.

Både automasjonssystem og mekanisk utstyr blir utviklet og produsert lokalt i Ørsta og leveransen vil skje i 2022.

PE Bjørdal har gjennom de siste årene vokst til å bli en av de fremste leverandørene av design og integrasjon av fabrikker for produksjon av sjømat om bord i fartøy og har signert flere store kontrakter både i og utenfor Norge.