RIMELIG GAMMEL DAME: «Slottstein» er lagt ut til salgs for ni millioner kroner.

Snurper strippet for kvoter til salgs for småpenger

I fjor sommer kunne Kystmagasinet fortelle at rederiet Regina Fisk AS som eide fartøyet «Frantzen Junior» var solgt til Norderveg Holding AS for flere hundre millioner.

I mai ble fartøyet som etter kjøpet fikk navnet «Slottstein» solgt til Karmøyrederiet Vea AS. Men nå i juli har Regina Fisk As som eies av Norderveg Holding AS kjøpt fartøyet tilbake fra Vea AS. «Slottstein” er lagt ut til salgs hos Atlantic Shipping AS i København. Kvotene som fulgte med «Frantsen Junior» er i hovedsak flyttet til ex.«Isafold» som ble kjøpt fra Danmark i mars og omdøpt til «Ola Ryggerfjord». Dette fartøyet ble kjøpt for godt over hundre millioner norske kroner.

Et svært rimelig fartøy

«Slottstein» vil om det er mulig å finne en kjøper, nok bli ett av de rimeligste skipene med denne lengde som skipsmeglerfirmaet har meglet.

«Slottstein» er bygget i 1966 og har en lengde på 54,27 og bredde på 8,55 meter. Det har RSW-kapasitet på 785 kubikkmeter fordelt på sju tanker. Hovedmotor er en Wichmann som yter 2000 hestekrefter. På dekk er det i hovedsak hydraulisk utstyr av merket Triplex. Lugarkapasiteten er på 16 personer.

Bare to eldre fartøy over femti meter

Ifølge prospektet til Atlantic Shipping A/S kan du sikre deg det som vel er Norges eldste snurper over femti meter svært billig. Det finnes to eldre fartøy over femti meter største lengde. Det er «Stålbas» bygget i 1955 med lengde på 58,75 meter og «Tromsbas» med lengde 67,55 meter som er bygget i 1956.

«Stålbas» står i merkeregisteret uten noen rettigheter, mens «Tromsbas» er en av de mest suksessrike båtene i snøkrabbefisket.

Kanskje har du lyst på eget fartøy? I tilfelle er det satt en pris på ni millioner kroner for «Slottstein». Det er ikke umulig at det kan prutes på prisen, noe som kan være en fordel da det ofte er mye vedlikehold på så gamle fartøy.