Fiskeri- og havminister, Bjørnar Skjæran (Ap), møter sin britiske kollega i London denne uka. Foto: Nærings- og fiskeridepartement

Møter den britiske ministeren om helsesertifikat

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) møter denne uka sin britiske kollega Victoria Prentis for å diskutere det norsk-britiske fiskerisamarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

– Storbritannia er en av de nærmeste naboene våre. Vi har lange og sterke tradisjoner for handel med sjømat. Jeg ser fram til å møte min britiske kollega for å diskutere viktigheten av fiskerisamarbeidet, og drøfte hva vi kan gjøre sammen for å styrke handelen med sjømat, sier Skjæran i en pressemelding fra deptartementet.

Fra 2024 innfører Storbritannia krav om helsesertifikat for sjømat fra EØS-området. Kravet vil føre til økt administrativt arbeid for eksportørene av sjømat til Storbritannia.

– Det er sterke handelssamband mellom Norge og Storbritannia. Vi samarbeider med britiske styresmakter for å finne løsninger som vil forenkle handelen med sjømat etter 2023. Elektroniske helsesertifikat er en slik løsning, sier han. 

Etter det bilaterale møtet skal begge ministrene møte representanter fra britisk og norsk sjømatnæring. Formålet med møtet er å få innspill om hvilke utfordringer og muligheter næringa ser for handelen med sjømat mellom Norge og Storbritannia.