FISK ER TINGEN: Slottet i kveldsstemning. (Foto: Øyvind Møller Bakken/Det Kongelige slott)
FISK ER TINGEN: Slottet i kveldsstemning. (Foto: Øyvind Møller Bakken/Det Kongelige slott)

Begeistret over Prinsessens menyvalg

Prinsessens menyvalg har ikke gått ubemerket hen. Blant de som har latt seg begeistre av prinsessens valg er Norges Sjømatråd.

Publisert

Gjestene har forlatt slottet og feststemningen etter Prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring har lagt seg. Det er igjen normale tilstander i Oslo.

Kystmagasinet skrev i forrige uke om prinsessens valg av hovedrett til festmiddagen på slottet. Prinsessen valgte seg lysing til hovedrett. Som sagt det har ikke gått ubemerket hos Sjømatrådet.

– Det synes vi selvsagt er strålende og et synlig bevis på at sjømat egner seg for de store anledningene. Det er et reflektert valg som viser at Prinsesse Ingrid Alexandra er opptatt av det hun spiser og at hun anerkjenner at sjømat både er godt og bærekraftig, sier Trym Eidem Gundersen, som er Norgesansvarlig i Sjømatrådet.
Han tror valget av sjømat til en slik anledning absolutt kan få unge til å åpne øynene for å spise mer fisk.
– Det er klart at Prinsessen er en rollemodell for mange av den yngre garde, så det kan absolutt bidra positivt til at flere unge velger å spise mer fisk, sier han.