LEDENDE: Rederiet Baffin Fisheries har valgt en av de ledende produsenter av prosessutstyr til sjømat
LEDENDE: Rederiet Baffin Fisheries har valgt en av de ledende produsenter av prosessutstyr til sjømat

Canadas største tråler får Carsoe-fabrikk

Den canadiske fiskeflåten får snart en ny høgteknologisk fabrikktråler i rekkene.

Publisert Sist oppdatert

–Tråleren blir Canadas største, og skal utstyres med Carsoe fabrikk. Dette blir en komplett produksjonslinje til reke og hellefisk, som inkluderer automatisk bifangstseparator, sorteringsmaskiner og kokelinje.

Etter koking blir rekene frosset i en av tre IQF tunnelfrysere eller i de to automatiske horisontale platefrysere. Uansett nedfrysing er prosessen automatisert.

Sterk budrunde

Rederiet Baffin Fisheries har derfor valgt en av de ledende produsenter av prosessutstyr til sjømat.

– Carsoe ble valgt etter en sterk budrunde, samt samtaler med våre kapteiner, mannskap og verft, som har samarbeidet med Carsoe mange ganger før. Vi er meget tilfreds med valget og ser frem til vårt partnerskap med Carsoe gjennom hele byggeprosessen, sier Chris Flanagan, CEO i Baffin Fisheries.

Største canadiske frysetråler

Ambisjonene til rederiet er det ingen ting å si på, de ønsker å bygge den første frysetråleren til reker og hellefisk.

Fartøyet vil få en lengde på 80 meter og bliver 18 meter bredt, og med en kapasitet på ca 1320 tonn hellefisk, nedfrosset ombord, eller ca 930 tonn reker. Dette vil dermed bli den største canadisk-eide tråleren.

Førsteklasses fabrikk

– Denne tråleren fortjener en førsteklasses fabrikk ombord, og vi er meget glade for å være utvalgt som fabrikkleverandør. Fabrikken er designet for å sikre stort utbytte, automatiske prosesser og skånsom håndtering, sier Jeppe Christensen, Salgsdirektør i Carsoe.