Gå til innhold

Første nye fabrikktråler til Island siden 2017

Baldvin Njálsson er den første fabrikktråleren som er levert til islandsk reder siden 2017. Foto Astilleros Armón
Baldvin Njálsson er den første fabrikktråleren som er levert til islandsk reder siden 2017. Foto Astilleros Armón

Det islandske rederiet Nesfiskur har fått overlevert fabrikktråleren Baldvin Njálsson av verftet Astilleros Armón i Vigo i Spania.

Mens det har vært omfattende fornyelse av den islandske flåten av ferskfisktrålere og pelagiske fartøyer, er dette den første nye fabrikktråleren siden fartøyet Solborg ble overlevert i 2017, opplyser nettstedet Hook & Net.

Tråleren er designet av islandske Skipasýn. Tross Covid-pandemien klarte verftet å bygge tråleren som har en største lengde på 65,6 meter og bredde på 16 meter på femten måneder.

Baldvin Njálsson er utstyrt med et lasterom med kapasitet på 1720 kubikkmeter. Det er lugarkapasitet til et mannskap på opptil 28, fordelt på seks enkeltlugarer og elleve doble lugarer.

Hovedmotor er en Wärtsilä 6L32 med ytelse på 2990 kW. Propellen som har en diameter på 5000 millimeter er koblet til et SCV100 reduksjonsgir med utveksling på 9,03:1. Denne kombinasjonen gir en fart på opptil 15 knop. To Scania D116 generatorer med, hver med effekt på 596 kW sørger for strøm om bord.

Ibercisa har levert en pakke med elektriske vinsjer og tromler, alle koblet til et Scantrol Autotrålsystem. En annen norsk leverandør er Mørenot som har levert tråldører av type Injector Sharks.

Mest lest