LAGER KONFERANSE: F.v. Monica Langeland, Kathleen Mathisen og Mariann Fransen arrangerer likestillingskonferanse i Bergen 29. september. Som innleder har de fått fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, og Erna Solberg skal holde foredrag. (Foto: havetsverdiskapere.no)

Fiskeriministeren og Solberg til likestillingskonferanse

– Statsråden skal åpne konferansen. Erna Solberg skal foredra om likestilling og ledelse. Sammen vil de gi politisk tyngde til konferansen vår.

Publisert Sist oppdatert

Det sier medarrangør Monica Langeland til Kystmagasinet. Konferansen har fått navnet «Kvinner i havet» og går av stabelen 29. september på hotell Scandic Ørnen i Bergen.

Vil ha flere kvinner inn

Målet med konferansen, som har fått 300.000 kroner av Nærings- og fiskeridepartementet. er å jobbe for likestilling i næringen, 

– Vi håper at vi kan bidra til økt fokus på likestilling i fiskerinæringen, og så vil vi vise frem kvinnelige forbilder som er i fiskerinæringen, og som viser at det er mulig å lykkes for kvinner også i denne næringen.

Motivasjonen for å lage konferansen er såre enkel, i følge Langeland.

– Vi gjør jo dette fordi vi trives veldig godt selv i fiskerinæringen, og at vi gjerne vil ha flere kvinner inn. Det er viktig for oss, sier hun.

ÅPNER: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran åpner konferansen. (Arkivfoto)

Forventer fullt hus

Konferansen går av stabelen Sammen med medarrangører Kathleen Mathisen og Mariann Fransen forventer hun fullt hus på konferansen.

– Vi har plass til 300 personer i konferansesalen, og vi regner med at det blir fullt. Blir det flere enn 300, har vi planer for å livestreame konferansen. Det ser vi på etter hvert, avslutter hun.