FLYTENDE MØTEPLASS: – Dette vil være en unik mulighet for publikum å komme om bord få litt kjennskap til et fiskeri som vanligvis er svært utilgjengelig, sier styreleder Kristian Sandtorv i Pelagisk Forening til Kystmagasinet.

Pelagisk forening til Arendalsuka med «Vestland Arctic»

Pelagisk Forening gjentar suksessen fra tidligere år og går til Arendal med snøkrabbebåten Vestland Arctic for å vise frem fiskerinæringen

Det melder Pelagisk forening.

– Godt besøk tidligere år vitner om en god møteplass og vi satser på enda flere besøkende i år, konstaterer daglig leder Mariann Frantsen.

Utfordrer politikere og næring

Tirsdag 15. august arrangerer altså Pelagisk Forening «Mingling i Havet» i samarbeid med Havets Verdiskapere.

– Og vi inviterer til debatt, mingling og sjømatfest om bord i Vestland Arctic.

Politikere og næringen blir utfordret på hvorfor sjømaten til stadighet blir glemt. Vi avslutter med smaksprøver av deilig sjømat, mingling og underholdning utover kvelden.

– Viktig å være tilstede

I tillegg lokkes det med åpen båt mandag, onsdag og torsdag ettermiddag med servering av sjømat.

– Dette vil være en unik mulighet for publikum å komme om bord få litt kjennskap til et fiskeri som vanligvis er svært utilgjengelig, sier Kristian Sandtorv.

– Det er også viktig for oss å være til stede i under hele uka for å få vist fram næringa til politikerne og byråkratene som bestemmer rammevilkårene våre. Vi er nødt til å synliggjøre fiskerinæringen i langt større grad.