ProZero har lansert en ny og større arbeidsbåt for oppdrettsnæringen.

Nye ProZero er en 12 meter lang arbeidsbåt utrustet for tøffere oppdrag til sjøs. Skroget er bygget på ProZeros sjødyktige og pålitelige form, og utviklet i god dialog med oppdrettseksperter.

-Dette er en båt som effektivt kommer ut til fasilitetene for å utføre mindre lasteleveranser og serviceoppdrag, der større katamaraner ikke oppfyller behovet, og der man ønsker en rask båt med lavt drivstofforbruk og lave totale driftskostnader, sier Kjetil Nygård, general manager hos ProZero Norge.

-Båter bygget i kompositt tåler kjemikalier som desinfeksjonsmiddel mye bedre enn aluminium og stål. Videre er båten utviklet i nært samarbeid med industrien og er veldig effektiv, så vi har stor tillit til potensialet i markedet, legger han til.

Båten har ett stort arbeidsdekk, hvor det er mulighet for å montere krane og vinsjer, slik kundene ønsker. Når det gjelder fremdriftsmotorer er det mange alternativer, heter det i pressemeldingen fra ProZero.

Førerhuset er fleksibelt montert for å sikre lav støy, maks komfort og vibrasjonsbeskyttelse for mannskapet, selv i høy fart. Som alle andre ProZero-modeller er også denne bygget i glassog karbonfiberkompositter. Det reduserer vekten på båten, som gir høyere hastighet og lavere drivstofforbruk.

ProZero har tidligere hatt suksess med båter på 8, 11 og 15 meter for næringen.