Danske Tuco Marine har nylig overlevert en ny servicebåt til Havkar Drift AS.

Den åtte meter store servicebåten er utrustet og testet ved ProZero-verftet før overlevering. Det er en rask og fleksibel båt, som er bygget for transport av mannskap og til serviceoppdrag for oppdrettsnæringen.

Selv om båten er designet og optimalisert for transport av mannskap, vil den også fungere til reparasjoner og vedlikehold av maskiner, infrastruktur og andre serviceoppdrag. Båten er bygget med en romslig kabin, som har god plass til hele mannskapet. Kabinen beskytter mannskapet mot omgivelsene, forbedrer komforten og gir ideelle arbeidsforhold om bord.

Den har i tillegg et godt organisert arbeidsdekk, som har robust rekkverk og godt designet bueadgang. Akterdekket er dessuten hevet. Kraftige lysprosjektører på akterdekket gir rikelig med lys når man ikke kan dra nytte av dagslys. Båten er levert med en enkel innenbords dieselmotor og Z-drive, vinsj og ytterligere styrestilling. og er levert med alle godkjente og nødvendige sertifikater for bruk etter nasjonale forskrifter.

SERVICEBÅTEN har gode sjøegenskaper, gir lavt forbruk og høy hastighet. Foto: Tuco Marine.

-Dette fartøyet vil bli benyttet på lokasjoner i Kinn og Bremanger på Vestlandet. Disse lokasjonene hører til Austevoll Melaks, Langøylaks AS og Troland Lakseoppdrett AS, og er driftet av Havkar Drift AS. Dette er lokasjoner som ligger langt fra landstasjonene og er utsatt for mye vær. ProZero-båten gir lavt drivstofforbruk og høy hastighet, og vil forbedredriftskostnadene våre. Vi ser derfor frem til å bruke denne båten i dette området med de krevende været og sjøforholdene, sier administrerende direktør i Havkar Drift AS, Johannes Møgster.

Kjetil Nygård (tv), CEO ProZero Norge, Henrik Sonne, senior prosjektmanager Tuco Marine, Johannes Møgster, CEO Havkar Drift AS, og Kenneth Seljen, driftsansvarlig Havkar Drift AS. Foto: Tuco Marine.

Selve overleverelsen av båten stod ProZero Norge AS for.