Servicebåt og Dykkerselskapet Frøy Vest AS har nylig overtatt et nytt spesialfartøy fra Hukkelberg Boats av typen HB 1411 LDC, og forsterker dermed sin kapasitet innen Dykker og ROV tjenester. Samtidig pågår byggingen av neste båt til Frøy Vest AS for fullt ved verftet på Aukra.

Nybygget har fått navnet «FRØYGARD», og er verftets bygg nummer 190. Båten er utstyrt med fullintegrert dykkesystem fra Safe Air Diving, ROV fra Argus og har ellers alt utstyr som trengs for å utføre det meste av inspeksjons-, serviceog vedlikeholdsarbeid under vann.

Frøy Vest AS ønsker som ledende servicebåt og dykkerselskap å være kjent i markedet for å levere tjenester til våre kunder på en sikker og effektiv måte. For å kunne gjøre dette trenger vi godt utstyr, og «FRØYGARD» blir nå et viktig verktøy fremover for å oppfylle forventingen våre kunder har til tjenestene vi utfører.

Hukkelberg har tidligere vist at de har spisskompetanse på denne typen fartøy og er kjent for å bygge robuste arbeids båter med gode sjøegenskaper. Den kvaliteten de nå har levert i «FRØYGARD» gjorde at det ble naturlig å velge Hukkelberg som leverandør på neste båt også, uttaler daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde.

I denne båttypen har vi kommet frem til et konsept og en utforming som legger til rette for effektiv og sikker gjennomføring av dykkeog ROV operasjoner under de tidvis vanskelige forhold som finnes langs norskekysten sier leder i Hukkelberg Boats, Øyvind Hukkelberg.

Vi er svært stolte av «FRØYGARD». At Frøy Vest AS også har skrevet kontrakt på nok et Dykkerog ROV fartøy fra Hukkelberg er en tillitserklæring vi setter meget stor pris på. Det viser at vi bygger båter av høy kvalitet med gode og gjennomtenkte løsninger, til konkurransedyktige priser sier salgssjef i Hukkelberg Boats, Thomas Breivik.

Søsterskipet av samme type blir verftets bygg nummer 191, og skal være klar til levering sommeren 2020. Fra før har rederiet også «FRØY NJORD» av typen HB 1211 LDC fra Hukkelberg, og bygg 191 blir dermed Hukkelberg båt nummer 3 for Frøy Vest AS.

Tekniske data:

Navn : FRØYGARD
Verft : Brødrene Hukkelberg AS
Bygg nummer : 190
Design : HB 1411 LDC-ROV
Rederi : Frøy Vest AS
Motor : Volvo Penta
Vannjet : Hamilton
Generator : MASE
Stoler : RECARO
Navigasjon : Simrad / Olex
Radioutstyr : ICOM / JRC
Kran : Palfinger
ROV : Argus Mini
Posisjonering : Kongsberg uPAP
Dykkerpanel : Safe Air Diving
Flaskebank : 8 x 50 liter
Umbillical : 2 x 100 meter
Kompressor : 140 liter
Lengde OA : 14,88 m
Bredde OA : 3,65 m
Materiale : Skrog – Aluminium, overbygg – kompositt