23.oktober satte ansatte i Grieg Seafood kursen nordover mot Hammerfest med den første av to servicebåter som selskapet får bygd ved Viknaslipen i Hansvika.

Byggenummer 53 ved verftet i Vikna har fått navnet «Lysholmen». Nybygget er 14,96 meter lang og 7 meter bred. Skroget er et enkeltskrog og båten er designet av Marin Design AS.

Total byggetid har vært cirka sju måneder, og verftet var spente på mottakelsen hos Grieg Seafood da de har stor tro på båttypen, og ser for seg at den blir attraktiv i næringen med sin gode stabilitet, romslige løsninger og ikke minst den høye krankapasiteten. Dette er enkelt oppsummert en av de mest fleksible servicebåtene Viknaslipen har produsert. Teknisk sjef Willy Johansen i Grieg Seafood hadde følgende uttalelse om fartøyet i byggeprosessen.

-Vi har vært svært fornøyd med samarbeidet med Viknaslipen, som fremstår som profesjonelle og lette å forholde seg til. Vi opererer ganske ofte i røft farvann, og denne båttypen har vist seg å være meget bra under slike forhold, oppsummerte han.

Verftet jobber videre med å ferdigstille søsterskipet «Storholmen», som er planlagt levert Grieg Seafood i mars 2020.

Øvrige leverandører

Hydraulikkompressor CT6B levert av Nessco AS, stoler Norsap 1000 levert av Norsap AS, utstyr og tilbehør i bysse levert av Strøm AS, aluminium skjært og levert av Bjarne Hopen verksted og Norsk Stål AS, malingsprodukter levert av Jotun og Moen Industributikk AS, innredning bygd av Viknaslipen AS, tilbehør og produksjonsutstyr levert av Moen Industributikk, lyskaster, dekksbelysning og kjørelys levert av Luminell og Elcom, vinduer fra Ertec og sikkerhetsog livredningsutstyr levert av Viking via Moen Industributikk.