Danske Tuco Marine skal levere ny arbeidsbåt til norsk oppdretter.

Denne gangen er det Rørvik-selskapet Emilsen Fisk A/S som har bestilt en 11 meter stor arbeidsbåt i ProZero-serien. Båten er likevel bygd etter kundens spesifikasjoner, og skal benyttes til transport av personell til og fra anleggene.

Arbeidsbåt i ProZero-serien skal leveres til Emilsen Fisk i Rørvik.

– Sjødyktighet, effektivitet og komfort er noen av de mest ettertraktede parametrene for moderne hurtige arbeidsbåter, sier Jonas Pedersen hos Tuco Marine.

– Vi fokuserer konsekvent på disse egenskapene i vår PeoZero-serie for profesjonelle kunder, selv om vår ambisjon er å tilby båter som har lavt drivstoff-forbruk. En dyp V-skrogsbåt trenger mer motorkraft enn en mer flat båt. Men det tar vi igjen med sikkerhet og komfort, som våre kunder setter høyt. Istedet har vi innovative drivstoffeffektiv og vektløsninger, fortsetter han.

Båten er bygd i kompositt med aluminiums rekkverk, som er med å holde totalvekten nede. Den leveres med Volvo Penta dieselmotor, som gir mer enn 30 knop, VHF-radio, 12 tommers multiskjerm, AIS, Navtex-utstyr, skipperstol med luftfjæring og toalett.