Ordren er den største enkeltkontrakten Aukra Maritime har inngått siden oppstarten i 1998, og omfatter til sammen elleve kraner, herunder dekkskraner for åpne dekk, og kraner for innebygde dekk.

Prestisjeprosjekt

– Vi overdriver ikke når vi sier at vi er svært glade for å få muligheten til å levere vår teknologi til dette prestisjeprosjektet. Vi ser på avtalen som en anerkjennelse av våre løsninger og kompetanse, sier daglig leder Per Arne Rindarøy i Aukra Maritime.

Det nye krillfartøyet er 130 meter langt, og skal utstyres med det siste og beste innen miljøvennlig teknologi. Båten skal leveres fra Vard i slutten av 2018.

Bærekraft

Aker Biomarine har siden etableringen i 2006 lagt vekt på bærekraftig krillfiske, og har gjennom selskapets historie blant annet jobbet tett sammen med WWF i Norge (WWF Verdens naturfond).

– Krillfisket i Antarktis er et av verdens mest bærekraftige fiskerier, og Aker BioMarine håper igjen å sette en ny standard for bærekraftig høsting av havet med dette nye fartøyet. Med norsk kunnskap og ny teknologi vil vi redusere vårt karbonavtrykk ytterligere, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine.

Skreddersøm

Leveransen fra Aukra Maritime består i hovedsak av fire dekkskraner som skal benyttes på fartøyets øvre dekk, samt fem mono-railkraner og to gantrykraner (skinnegående takmnonterte kraner) for innebygde dekk. Gantrykranene leveres med innebygde antikollisjonssystemer.

– Vi har jobbet lenge med å få til en skreddersydd pakke som passer til Aker Biomarines spesielle behov. Løsningene er utviklet i et tett samarbeid med mannskap fra Aker BioMarine og ingeniører fra Vard-gruppen, forteller Rindarøy i Aukra Maritime.

– Det at våre fartøy har en kontinuerlig drift på ti sammenhengende måneder uten å være i land, gjør at vi setter driftssikkerhet og funksjonalitet særdeles høyt. Aukra Maritimes gode renommé, sammen med evnen til i samarbeid å finne gode løsninger, gjør oss overbevist om at vi har funnet rett leverandør, sier Frank Grebstad, Operation Manager i Aker Biomarine.