Vil lære barn å like fisk
Fiskeriministeren serverer fiskekaker til barn på Geitmyra matkultursenter .

Vil lære barn å like fisk

Fiskeriministeren serverer fiskekaker til barn på Geitmyra matkultursenter .
DEL

– Fisk er super barnemat! Raskt å lage, lett å like, enkelt å variere. I tillegg er det sunt for både kropp og hode. Likevel spiser vi ikke nok fisk. Regjeringen gir fire millioner kroner til sjømatprosjekter som skal lære barn å lage og like fisk. Jeg håper at disse pengene bidrar til at sjømat settes oftere på bordet og på dagsorden, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.


( 01.06.2015 )

Fiskeriministeren hadde med seg de gode nyhetene til Geitmyra matkultursenter for barn, der hun stilte opp som frivillig under Den Store Sjømatdagen siste lørdag i mai. Fiskeriministeren stekte fiskekaker og svarte på spørsmål fra store og små.

 

– Vi foretrekker ofte maten vi fikk når vi var små, og derfor er det viktig å gi barna muligheten til å bli glad i fisk og sjømat. Når barna får være med på hele prosessen blir de nysgjerrige, engasjerte og smaker mer på maten. Å gi barn og unge et godt kosthold er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtiden, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

 

Fem tips som får barn til å spise fisk

 

1. Lag mat sammen med barna, og spis maten sammen.

2. Barn er nysgjerrige. Gjør maten mer spennende ved å fortelle om fisken, og om livet i havet.

3. Bruk fiskens navn – laks, torsk, flyndre, steinbitt – da blir det lettere for barna å ta stilling til hva de liker. Noen liker laks, men ikke torsk, eller motsatt.

4. Ikke prøv å lure barna ved å late som om de får noe annet. Da blir de bare fiskemotstandere.

5. Vær opptatt av kvalitet. Den beste måten å få barn til å bli glad i sjømat, er å friste med den fabelaktige kvaliteten til norsk sjømat.

 

Nærings- og fiskeridepartementets tilskudd til sjømattiltak for 2015

Tiltak NOK
Østlandet
Geitmyra Matkultursenter for barn, Oslo 600 000
Oslo Sjømatfestival og Havnelangs/Hildring Norway        185 000
NM i sjømat under Matstreif i Oslo/NSL          50 000
Sørlandet
Skalldyrfestivalen i Mandal/Barnas kokkeskole          75 000
Vestlandet
Gladmat i Stavanger/Blåe fristelser        200 000
Klippfiskakademiet i Ålesund/Fra fjord til bord        200 000
Midt-Norge
LianTunet i Trondheim        300 000
Oi! Mat og Drikke – Trøndersk Matfestival        200 000
Nord-Norge
SMAK i Tromsø/VICAN kurs og konferanse        100 000
Spindelfisk i Tromsø/Modna torsk          80 000
Barnas laksefestival/Akvakultur i Vesterålen          60 000
Nasjonalt
iPax MAT/Det Norske Måltid        750 000
Monday Production/Barnas Restaurant – sesong 3        500 000
Norsk Smaksskule        500 000

 

Tilskuddene har som formål å stimulere til gode tiltak som er med på å øke sjømatkonsumet hos befolkningen. Tiltak rettet mot barn og unge gis prioritert.

 

Det gis også støtte til andre tiltak som har som mål å skape stolthet over norsk sjømat og sjømatprodukter for å styrke omdømmet til sjømatnæringen.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.