DEL

Britene sto i lange køer 17.mai for å oppleve “norsk” fisk’n’chips.


( 21.05.2014 )

Hele 40.000 porsjoner av fisk’n’chips ble solgt den 17.mai ved den trendy fiskerestauranten Seafish i Islington, London.

 

Kystmagasinet skrev i april om planene for Sjømatrådets prosjekt 17.mai i Storbritannia (England feirer 17.mai med norsk torsk). Den erke britiske retten fish’n’chips ble laget med norsk torsk og servert til den symbolske sum av 99 cent (under 10 kroner).

 

Flere av de som sto i kø for å oppleve den norske fisken var litt usikre på hvorfor det var norsk torsk som ble servert, men synes det var et spennende tiltak. Jack-Robert Møller, sjef for den norske Sjømatrådets Storbritannia-kontor sier at de prøver å gjøre folk mer bevist på hvorfor akkurat norsk fisk er av så bra kvalitet. Blant annet fryses fisken umiddelbart ombord på fiskeskøyta, og den er produsert på en bærekraftig måte.

 

I dag er omtrent en femtedel av fisken som spises av briter norsk. Etter en oppgang i den norske torskekvoten i 2013 er det blitt solgt langt mer av den hvite fisken til Storbritannia.

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.