DEL

I sommer kan du oppleve sjømatfest med Sjømatrådets foodtruck.


( 05.05.2014 )

5. mai ruller foodtrucken Godfisk ut på norske veier. Dette er en del av prosjektet Fiskenasjonen – en sjømatreise langs kysten fra Oslo til Kirkenes. En foodtruck er en restaurant på hjul og er blitt en internasjonal mattrend. Målet med Godfisk-reisen er å inspirere folk til å lage raske, enkle og gode middagsretter av norsk sjømat.

 

– Vi skal skape begeistring for og med norsk sjømat. Dette blir en matreise som Norge ikke har sett maken til. I tillegg til å inspirere til nye middagsvaner, håper vi nordmenn skal bli enda mer stolte av våre sjømattradisjoner og slik ta i bruk de fantastiske råvarene vi har. Det er kanskje ikke alle som vet at vi er verdens nest største sjømatnasjon, og at det hver dag spises over 31 millioner sjømatmåltider verden over, sier markedsrådgiver Sara Møllebakken.

 

Godfisk vil gjøre 20 stopp på små og store steder. Om bord er god, norsk sjømat og den internasjonalt erfarne kokken Christopher Haatuft. På hvert stoppested blir det sjømatfest, dokumentert med bilder, tekst, videoer og sjømatoppskrifter godfisk.no.

Food truckens reiserute inkluderer blant annet disse stedene:

  • Oslo
  • Hvaler
  • Sandefjord
  • Flekkefjord
  • Hjelmeland
  • Haugesund
  • Bergen
  • Kristiansund
  • Hitra
  • Lovund
  • Saltstraumen
  • Røst
  • Sigerfjord
  • Tromsø
  • Skjervøy
  • Bugøynes
  • Kirkenes

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.