DEL

Kystmagasinet 1.15: De siste 30 årene har mengden vegetabilsk råstoff økt i fiskefor. På en konferanse i regi av Federation of European Aquaculture Producers og European Feed Manufacturers’ Federation i desember, opplyste Nils Alsted i Biomar at det nå er et spørsmål hva som er det neste med hensyn til ingrediens i fiskefôr.


( 12.02.2015 )

På konferansen opplyste Alsted at bruk av genmodifisert fôr utpeker seg som den økonomisk mest attraktive veien å gå. Han antok at det vil være mulig å gjøre dette til en realitet innen fem til sju år. Genmodifiserte råstoff brukes allerede i fiskefôr både i USA og Chile.

 

Kystmagasinet har tidligere funnet chilensk laks i norske frysedisker. Det innebærer at det er stor mulighet for at norske forbrukere, uten å ha fått dette opplyst, har spist fisk som er fôret på fôr med genmodifiserte ingredienser. Norsk oppdrettsnæring bruker ikke genmodifisert råstoff i fôret.

 

Bilde Chilensk laks.

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.