DEL

Nå samarbeider norske og rumenske forskere om å lage en ny aktiv bioemballasje som skal hindre symdomsfremkallende bakterier i å vokse i maten.


( 09.11.2014 )

Den nye matemballasjen skal baseres på bioplaster, kitosan fra for eksempel rekeskall, og essensielle oljer fra ulike krydderurter.

 

Hemmer bakterier

Nofimas forskere har lenge jobbet med såkalt aktiv emballasje, og har også lang erfaring med kitosan.  Stoffet har bakteriehemmende egenskaper, som vil gjøre det vanskelig for eventuelle sykdomsfremkallende bakterier å vokse i maten.

 

I tillegg skal emballasjen inneholde forkapslede essensielle oljer som skal virke positivt på maten gjennom mindre harskning og mindre bakterievekst, slik at holdbarheten forlenges.

 

– Hvis vi lykkes vil den nye emballasjen kunne gjøre maten enda tryggere og den vil holde høyere kvalitet under både produksjon, distribusjon og salg, sier forskningssjef Morten Sivertsvik i Nofima.

 

 

Emballasjen vil være 100 % nedbrytbar, hvilket vil kunne minske avfallsmengden betraktelig. Den nye forpakningen skal også kunne bevare maten lengre.

 

Prosjektet ActiBioSafe har et totalbudsjett på 900.000 Euro, og er finansiert av EØS og rumenske forskningsmidler.

 

INGEN KOMMENTARER

Comments are closed.