Nybygg

Nybygg
Les om de siste nybyggene i kystflåten.
«Skarsfjord» er det første nybygget som er levert fra Slipen Mekaniske AS i Sandnessjøen på 13 år. Det kombinerte snurrevad/notfartøyet ble overlevert sin eier, Meløyfjord Fiskeriselskap ved...
Det shetlandske mannskapet på Antares har fått en arbeidsplass hvor det er lagt vekt på trivsel. Lugarer, messe og salonger holder høy standard. Det samme gjelder de ulike arbeidsområdene i båten som er preget av romlighet og funksjonalitet.
Rederiet Seir AS hjemmehørende på Grytastranda, Haram kommune i Møre og Romsdal offentliggjør i dag skipsbyggekontrakten på sin nye linebåt av design ST-155.
Stadyard AS på Raudeberg har signert kontrakt med Kenfish II AS på Averøy om bygging av et kombinert garn-/autolinefartøy.
Da snurperen og tråleren Kings Cross ble levert fra Karstensens Skibsværft i Skagen til eierne i Peterhead i Skottland, var det ingen tvil om hvem som fremover vil være kongen i den skotske fiskeflåten.
Hvide Sande Shipyard (HVSA) har signert kontrakt på bygging og levering av en 26 meter kombinert snurrevad- og garnbåt til det islandske rederiet Hafborg.
Det har vært utfordringer underveis i byggeprosessen, forsinkelse på knapt fire måneder og en noe høyere sluttpris. Likevel er eierne stornøyd med sluttresultatet av nye Ramoen, som på alle måter fremstår som et praktskip!
Det var stor festivitas ved Simek i Flekkefjord i går da den 74,40x15 meter store pelagiske tråleren Antares ble døpt. Rederiet på Shetland hadde chartret eget fly og fått over 104 gjester for å være med på dåpsseremonien. Kystmagasinet bordet dette flotte fiskefartøyet noen timer før dåpen, og her gir vi noen smakebiter på hva som kommer i magasinet.
Vesterålen: Første nybygg fra Blokken Skipsverft på 29 år er en robust og stødig fiskebåt.
For andre gang på få måneder har det vært fest og åpent skip i Hirtshals. Denne gang var det nye Beinur som kom seilende fra Karstensens Skibsværft i Skagen. To år etter at kontrakt ble inngått med verftet i mai 2014 var Beinur klar for fiske.