Nybygg

Nybygg
Les om de siste nybyggene i kystflåten.
Da snurperen og tråleren Kings Cross ble levert fra Karstensens Skibsværft i Skagen til eierne i Peterhead i Skottland, var det ingen tvil om hvem som fremover vil være kongen i den skotske fiskeflåten.
Hvide Sande Shipyard (HVSA) har signert kontrakt på bygging og levering av en 26 meter kombinert snurrevad- og garnbåt til det islandske rederiet Hafborg.
Det har vært utfordringer underveis i byggeprosessen, forsinkelse på knapt fire måneder og en noe høyere sluttpris. Likevel er eierne stornøyd med sluttresultatet av nye Ramoen, som på alle måter fremstår som et praktskip!
Det var stor festivitas ved Simek i Flekkefjord i går da den 74,40x15 meter store pelagiske tråleren Antares ble døpt. Rederiet på Shetland hadde chartret eget fly og fått over 104 gjester for å være med på dåpsseremonien. Kystmagasinet bordet dette flotte fiskefartøyet noen timer før dåpen, og her gir vi noen smakebiter på hva som kommer i magasinet.
Vesterålen: Første nybygg fra Blokken Skipsverft på 29 år er en robust og stødig fiskebåt.
For andre gang på få måneder har det vært fest og åpent skip i Hirtshals. Denne gang var det nye Beinur som kom seilende fra Karstensens Skibsværft i Skagen. To år etter at kontrakt ble inngått med verftet i mai 2014 var Beinur klar for fiske.
Tråleren S 45 Sønderstrand på 16,35 meter lengde er overlevert fra Bredgård Baadeværft til rederiet Gitte Henning i Skagen. Dette er det første glassfiberfartøyet som Danmarks største fiskebåtreder Henning Kjeldsen kjøper.
Siste tilskudd til fiskeflåten i Herøy ble levert fra Skogsøy Båt i midten av september.
Lextor Marin AS leverte sitt byggenummer 19 til Ytterstad AS i Lødingen, en kraftplugg av en arbeidsbåt med trimaranskrog til i overkant av fire millioner kroner.
Fisker Kåre Henriksen fra Honningsvåg tok den lange veien til Polen for å bygge båt.